Moraš vidjeti zapanjujući način kako ova žena dokumentuje njenu dvostruku mastektomiju | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Moraš vidjeti zapanjujući način kako ova žena dokumentuje njenu dvostruku mastektomiju

Moraš vidjeti zapanjujući način kako ova žena dokumentuje njenu dvostruku mastektomiju

"Ja pogledam u ogledalo i vidim ožiljke kao snagu."

Jedan New York žena imajući sve to na Instagram za najinspirativnijih razlog. Nakon testiranja pozitivan na BRCA1 genske mutacije, 24-godišnji Paige Morehad od kojih preventivne dvostruko mastektomija-rezultati ona dijele u nizu super fotografija.

Više dobio test BRCA1 jer ona je imala porodičnu istoriju raka dojke-a BRCA1 gen mutationmeans ste na znatno veći rizik za rak dojke i jajnika. Suočeni sa stvarnošću da je imala od 55 na 65 procenata šanse za razvoj raka dojke, Još je gledao izbor između doživotno praćenje, zabrinjavajuće, i preglede ili preventivne dvostruke mastektomije za uklanjanje grudi. Ona je izabrala ovo drugo.

load...

U bilateralnom mastektomije, obe dojke, a ponekad i bradavice su uklonjeni, zahtijevaju intenzivne mentalne i fizičke oporavak.

"Nikada neću zaboraviti kako uzbuđen sam bila da se vratim da vidim svoju doktori u tjednu nakon moje operacije da vidim da li je došlo vreme da uzmem odvode se. Bio sam toliko nade, jer svako ko je imao kanalizaciju knows- odvratne su! (Doslovno !) Moja mama i ja smo žure da se spremi da izađe na vrata i ja sjećam je da li će snap brzo fotografiju mene. Tako sam zahvalan što je radila. Želim da se setim tačno kako sam pogledao i osjetio s te odvode u. Nikad nisam imala kanalizaciju ranije tako da je bilo tako čudno da mi se da je bol iz mog odvode potpuno u sjeni i boli mnogo gore nego što je bol odakle su uklonjeni moje grudi. Često sam želeo da iščupam odvode iz jer bol i neugodnost je bila toliko nepodnošljiva da nisam mislio da mogu da je potrebno duže (moji doktori su mi je drago što nisam!) Iako sam imao samo da se odvode u nedelju dana, činilo kao vječnost. Sećam se da sam se probudio taj dan osjećaj kao da je Božić Ujutru je danas odvode su konačno uklonjene! YASSSS !!! " Instagram: @paige_previvor Jan 21, 2017

load...

Nakon masivne operacije, Više podesite njen "previvor" Instagram dokumentirati njen oporavak za nju 13-godišnju sestru koja tek treba da se testiraju na mutaciju, rekla je ljudi. "Dok sam bio kod kuće oporavlja, ali nisam hteo da mislim da je to strašno", rekao je Više. "Želio sam joj da me gledaju i osjećaju jak i ponosan i lijepa. Samo se nadam da će u par godina kad se testira, ne daj Bože nadam se da to nije pozitivno, ali ako je ona mogla da pomislim na to i reći da je ja to mogu previše. "

"Ne postoji bolji osjećaj na svijetu onda kada počnete da se osjećaju vaše tijelo oporavlja i jača. Trebalo mi je oko dva tjedna nakon moje operacije. Za mene to znači da ja više ne ograničeno na moj kauč ili krevet. To znači da može ustati i hodati okolo i istraživati. To je nevjerovatan osjećaj kada počnete da osjećate bolje. Ja ipak morati da ga polako, to je tako lako da ga što uzrokuje ekstremna bol i iscrpljenosti pretjerate. Otkrio sam da je najbolje izabrati jednu aktivnost, a zatim se opustite i izliječiti za ostatak dana. Dakle, kada mi je sestra rekla je znala jarko ružičasta zid u Los Angeles znala sam da moram napraviti trek se da ga vidim. Ovo je bio aktivnost izabrao sam za taj dan i iako je puno od mene, to je bio izvan vredelo. Osjećaj sam imao kad sam vidio ovaj zid je ogromna. Ružičastu boju je uvijek bio jedan od mojih omiljenih, ali ulazak u BRCA sestrinstvo predstavlja toliko toga da mi je sada. Stoji ispred ovog zida osetio sam jak. Osjetio sam snažan. I osjetio lijep i ženstven. Osetio sam sretna i zdrava. Osjetio sam svijetle ružičastim. Ali najvažnije mi je bilo zahvalan da više ne moraju da brinu o raka dojke! Šta neverovatan osećaj "Instagram: @paige_previvor, Jan 24, 2017

Više, talenat Booker za Good Morning America, stvara sestrinstvu "prijatelja dojke", koja okuplja previvors poput nje i žena koji su pogođeni bolešću. Nedavno Više je pozvan da hoda pistom na New York Fashion Week u #Cancerland x AnaOno show, gdje su svi golih grudi modela koji se bave rakom dojke na neki način.

"Večeras hodao sam po Previvors! Moj BRCA sestre. Vi ste jaki. Ti si lijepa. Nisi sam. Ne moraš se plašiti. To možete učiniti! Mi smo u ovome zajedno. Volim vas sve i tako sam zahvalan da se ovom čudesnom zajednicu prijatelja dojke. Zajedno možemo sjajne stvari. Nikada u najluđim snovima bih pomislio da ću biti u stanju da hoda u NYFW samo pet sedmica nakon mog preventivne dvostruke mastektomije. Ovo je samo početak!" Instagram: @paige_previor, Feb 12, 2017

"Ja više ne probudim zabrinut da će ovo biti dan kada sam dobiti rak, ili dan nađem grumen. Ja pogledam u ogledalo i vidim ožiljke kao snagu, a ja vidim novi oblik sebi:" Više rekao je. "Spasio sam svoj život. Nema ništa više seksi od toga."

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje Magazine

Da li znate kako da provjerite vaše grudi? Pratite naš zgodan how-to.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Simptomi Pcos sada pogađaju 1 od 5 žena - znaju znakove

Post Zdravlje

Zbog toga ćete više pratiti svoj period

Post Zdravlje

Estée lauder otkriva kampanju podizanja raka dojke 2018. godine sa Elizabeth Hurley

Post Zdravlje

Koliko stvarno znate o vašem menstrualnom ciklusu?

Post Zdravlje

Istina o trudnoći na 35 ili više godina

Post Zdravlje

Zašto više mladih žena nego ikada nedostaje perioda

Post Zdravlje

Jutro nakon pilule: vaš pravi vodič za pričanje

Post Zdravlje

Znak koji predviđa koliko će dugo ostati plodno

Post Zdravlje

Internet ga gubi preko tvog čovjeka o kontroli rađanja

Post Zdravlje

Najbolje tri vežbe trudnoće treba da radite

Post Zdravlje

Jedna žena postaje iskrenija o stvarnosti postpartalne kože želuca i šest pakovanja

Post Zdravlje

5 najboljih buggy prijateljskih trčanja