Možeš li da zaista uspiješ da spavaš? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Možeš li da zaista uspiješ da spavaš?

Možeš li da zaista uspiješ da spavaš?

To je primamljiva, ali da li to zapravo radi?

Recite nam ako ovo zvuči poznato: Ne žrtvovati san cijeli tjedan dugo da žonglira rada, treninga, i-oh, yeah-društveni život, govoreći sebi da ćete "uhvatiti se" na prespavam vikend. Dobro došli u klub.

Na žalost, vaš siguran planiranje za izradu tih zzz nije baš legalno, kažu stručnjaci-i pokušavajući da to učini, možda zapravo raditi više štete svoje tijelo.

"Pokušavam da čine sve sate zapravo iskrivljuje svoj tjelesni sat", kaže Janet Kennedy, dr, klinički psiholog koji se specijalizovao u liječenju poremećaja spavanja i autor The Good spavanje. "To vas čini više troma i mrzovoljan i više je stresan za vaše tijelo."

load...

Šta to tačno stres učiniti? Kada napraviti naviku od zajebava sa svoj raspored spavanja, na kraju te potrebe da prisili sebe da dremanja ili moći kroz dan sa kofeinom, a oba dodati do zabune vašeg tela kada je vrijeme da se u krpe. Pozdravi nesanice i anksioznosti sna.

U idealnom slučaju, svi bismo svake noći dobiti solidnu osam sati i osjećaj potpuno neispavan ne bi bio problem. Ali od kraja noći u noći ured i ženske u baru imaju tendenciju da stane na put, moramo da pametniji o tome kako spavamo, ili da se suoči sa posljedicama.

PROČITAJTE 11 Sleep činjenice Transform Your Bedtime

Sna nije samo dosadno da se bave; to može biti štetno za vaš mozak.

load...

Dobivanje manje od osam sati može usporiti vaše kognitivne funkcije i sposobnost da obrađuju informacije sutradan. Jedna od funkcija sna je očistiti sve što kognitivni otpad iz vašeg mozga svaki dan, tako što navika oskudevanja na sna može dovesti do ozbiljnih memorije umanjenja vrijednosti. Jao.

Dobra vijest je ovo: To nije pitanje što vremena da se sve one sati koje ste propustili.

Zahvaljujući unutrašnji sat vašeg tela, možete čak i bez "sustiže" potpuno, kaže Kennedy. Umesto da spavam prošlosti podne nedjeljom, imaju za cilj da se držimo što bliže normalnom rasporedu moguće. To znači snimanje ustati bliže do 9 ujutro vikendom, čak i ako ste radili kasno cijeli tjedan.

"Držeći blizu redovan uzorak stvarno ono što je najbolje za vaše tijelo", kaže Kennedy. "U suprotnom, vaše tijelo će uvijek igrati sustigne i da igra ulov se je zapravo još gore. Vaše tijelo obično ne može nadoknaditi čitav svoj dug san, posebno ako taj dug je hronično veliki. "

To znači da čak i da radikalno drugačiji raspored spavanja vikendom u odnosu na radnim danima može stvarno vijak sa sat i čine ga gotovo nemoguće da se vrati u dobar ritam.

Suština: Slušajte svoje tijelo, i zapamtite da je spavanje kao neki prioritet za svoje zdravlje i da 06:00 unutarnji-cycling klase.

Ako polovina od razloga želite više sna jer jutra su najgori, probajte naš 3 savjeta za buđenje sretniji.

Ovaj članak prvi put pojavio na womenshealthmag.com

 

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Kako hormoni utiču na vaš apetit, težinu, spavanje, raspoloženje i još mnogo toga?

Post Zdravlje

5 vrsta vaginalnih mirisa za koje biste trebali znati - i šta oni znače za vaše zdravlje

Post Zdravlje

Postoji novi način spavanja paleo

Post Zdravlje

Kontracepcija koja bi mogla smanjiti rizik od hvatanja HPV

Post Zdravlje

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Post Zdravlje

Kako vaš period utiče na vaš trening?

Post Zdravlje

5 načina da se prirodno ublaže bol tokom rada

Post Zdravlje

Istina o tome da li stvarno postoji periodni mozak

Post Zdravlje

Kratki film podiže svijest o ženama koje žive u afričkoj zemlji

Post Zdravlje

7 razloga što imate grčeve koje nemaju nikakve veze sa vremenom