Natalia vodianova razgovara o periodu stigme - i osvježavajuće je iskreno | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Natalia vodianova razgovara o periodu stigme - i osvježavajuće je iskreno

Natalia vodianova razgovara o periodu stigme - i osvježavajuće je iskreno

Supermodel i majka 5, akcija zašto krije krv na listovima treba biti stvar prošlosti.

Postoji vrlo malo sličnosti da većina žena podijeliti s manjinskim supermodela. Ali, "vrijeme u mjesecu", tetka Flo, Lady Poslovni i suočavanja sa sramote perioda krvi je jedan.

"Ako smo smanjiti naš prst i da krv na platno, da smo ga zaustaviti sa, nećemo ga oprati prije stavljanja u stroj za pranje rublja," Natalia Vodianova, naglašava. "Ali, ako je to razdoblje krv na našim pantalonama ili čaršav, to je kao oh svi će znati."

Višestruki milijune, ako ne i milijarde žena, su na razdoblje u jednom trenutku, ali je istraživanje Razdoblje Tracker App Flo, koja Vodianova je investitor i savjetnik, otkrili da 23% žena pati u tišini, kada je u pitanju period grčevi.   

Kao što zabrinjava je kamp žena (22%) koji smatraju da njihov partner bi vjerovatno biti uvredljivo o njihovom raspoloženja kada menstruaciju.

load...

Kako je tada, kao narod, mi otvoreno post-a govore o -bloating, plin i simptome IBS, ipak tema tampona i zašto osećamo suzama (hvala hormona) i dalje strogo tabu?

Ovo je tačka Vodianova se može odnositi na: "To nije nešto što pričati o svojim prijateljicama. Danas Život je tako zauzet, tako da mi zapravo nemamo prostora za razgovor o sebi, osim ako se nešto strašno dogodi, osim ako netko umire ili ako ste stvarno ide u bolnicu. Ne reći 'imam PMS problem ", pa mnoge žene samo da se sa njom."

To je rekao, da se ponašaš kao da to nije nešto što ona podržava, niti ona želi da to bude norma 2018. Godine.

Dakle, ono što je supermodel da radim? Zaokružiti njen uticajnih prijatelja - Emily Ratajkowski i Doutzen Kroes i Marija Borges da imenuju tri - da oslobodi razgovor oko mjesečni protok žene, to je ono što.

load...

Iako prvo sedne sa WH.

Nastavite sa čitanjem kao Vodianova raspliće stigmu okružuje zdravlja žena i postavlja na dnevni red o tome kako da ga stavim u pravu. Period.

Da li se sjećate kada ste dobili svoju prvu menstruaciju?

Da. To nije bilo čudno, ali to je bilo pomalo zastrašujuće, a svakako nisam htio da se zna o tome i nisam htio moj djed da vidi bilo kakav trag o tome. I sjećam se, naravno, kada sam prvi put počeo da se malo curenja bih perem rublje prije stavljanja u veš jer nisam mogao ni pokazati moje baka ili moja mama. To nije kao da mi je rekao da nije u redu, ali samo zato što je nekako uvijek da je to tako tajnosti temu.

Mislite li da period tragači su pomogli da se otvori razgovor oko perioda?

Pitam se kako je za druge žene jer je za mene, definitivno. I to ne samo sa kćerkom, ali sa mojim sinovima kao dobro. To je smiješno čitanje svim forumima i žene razgovaraju PMS-to je normalizovan za mene.

Ali je isto tako puno o obrazovanju, radi se o obrazovanju dječaka. Moj sin je 15 i moja kćer je 11, uskoro 12. Vidi se da hormonski ona mijenja, a ja ne govorim o samo fizički, ali veoma emotivno, a ponekad je malo zmaj. Jednom kada je bio kao, oh zašto ona mora biti ovako ", i rekao sam mu, a ne na pokroviteljski način, ali ona postaje žena i ima toliko neravnoteža sada - toliko dešava da je Doesn 't čak još razumem.

Mislite li da tragači pomoći ženama razgovarati s ljudima na mreži?

Radim. A ja ne govorim o svima preuzimanje Flo sada jer je super, ono što ja govorim, treba nam više da razgovaramo o tome i moramo imati te razgovore, a mi treba da shvate stigme i diskriminacije da smo nekako žene stavili sebe u.

Kao žene, trebamo da se bolje razumiju i da shvate da nismo ludi, a mi nismo sa druge planete, ali imamo te hormone i moramo znati kakvu podršku nam je potrebna i kako razgovarati o tome sa našim partnerima, tako da ga razumiju bolje. Jer, i obično odgovor žene je da istrese ali ako se bolje razumiju možete objasniti na vrlo miran način jednom i nadam se da sljedeći put ljudi razumijevanje.

Je da je motivacija za ovu kampanju?

To mi samo na pamet da mi ne dovoljno govore o nama samima, naše zdravlje, naše strahove i naše osjećaje i to je ono što je stvarno počeo kampanju.

Da li ste postali svjesni svog tijela, jer praćenje menstruacije?

Totalno. Nekada sam ne razumijem [raspoloženja] i da će biti kao oh Tako sam umorna danas, radim previše, ne provodim dovoljno vremena sa svojom djecom, ja sam takav gubitnik, znaš... Imaju sve ovo u glavu i vjerujući sve kao da je stvarno. Sada mi je jasno čim počne da je to moja raspoloženja vezano za moje perioda.

Da li bi bilo kakve promjene u načinu života, u skladu sa onim što ste aplikaciju govori?

Prije svega, to je samo znajući sebe to će Vam pomoći. Možda je to trenutak kada ćeš prošetati, a ne žuriti kroz dan, ili nećete planirati toliko, tako da ne iscrpljuju sebe. Biti obaviješteni što vam omogućuje da shvate da za ovu sedmicu potrebno je samo da se smiri malo lakši, ne uvijek imati taj luksuz - žene - ali samo malo truda čini veliku razliku.

Jeste li ikada imali neugodno ili težak period trenutaka?

Pa, ne baš cure, ali jednom sam snimao donje rublje i sam imao perioda i kada sam mijenja iz jedne donje rublje u drugu, znate Mislio sam da sam dobro sakrio niz tampon, ali u stvari, i naravno da sam izašla u haljinu i to je bilo to viri!

Da biste vidjeli potpuni video, idite na Flo.health za preuzimanje Flo aplikaciju i slijedite #letstalkaboutperiods ažuriranja kampanju.

Zanima saznati više o svom žensko zdravlje? Pročitajte o dolaze sa pilula, ženski hormonesand PCOS simptome.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kontracepcija koja bi mogla smanjiti rizik od hvatanja HPV

Post Zdravlje

5 vrsta vaginalnih mirisa za koje biste trebali znati - i šta oni znače za vaše zdravlje

Post Zdravlje

Lični trener koji je prošao 8 godina bez vremena - i vratio ga

Post Zdravlje

Napuštanje pilule: šta treba da znate

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?

Post Zdravlje

8 načina za de-bloat kada imate svoj period

Post Zdravlje

Šta se događa s vašim telom (i umom) kada prestaneš uzimati pilulu?

Post Zdravlje

Iskusna dvostruka mastektomija jedne žene: modrica, slaba, na vrhu sveta

Post Zdravlje

Objašnjena je veza između herpesa i neplodnosti

Post Zdravlje

Zašto neke žene imaju mnogo više problema da zatrudnu od drugih

Post Zdravlje

Majka pravi reklame kako bi istakla lepotu strija

Post Zdravlje

Kakav izgled 24h poslije delimično telo