Nauka potvrđuje da vitamini u trudnoći nisu vrijedni | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Nauka potvrđuje da vitamini u trudnoći nisu vrijedni

Nauka potvrđuje da vitamini u trudnoći nisu vrijedni

Uzmite ove dvije, ali ostavite drugi u Holandiji i Barratt

Svaka majka-to-be želi da zaštiti zdravlje nerođenog bebu i sebe.

Međutim, nova studija u drogu i Therapeutics Bulletinhas otkrili da vjerski uzimanje multivitamina i dopune svaki dan se ne pozitivan efekat.

Žene su bombardovani informacijama o multivitaminskih preparata koji tvrde da su od suštinske važnosti za zdravu trudnoću. Ali istraživači kažu da su bacanje novca.

Kada je trudnica je manjkav u hranjive tvari, njena beba može biti u opasnosti od urođenih mana, skeletni deformiteti i niske porođajne težine. Tako da je prirodno da se brine.

Ali studija potvrđuje trenutni NHS smjernice koje, uz dobro uravnoteženu ishranu, trudnice samo treba uzeti dva dodataka.

PROČITAJTE: 25 dopunama koje mogu učiniti više štete nego koristi

Preporuke su: 400mcg folne kiseline u prvih 12 tjedana i 10mcg vitamina D dnevno tokom devet mjeseci.

Studija upozorava protiv dopuni sa drugim vitaminima i mineralima, posebno vitamina A, kao što je previše može biti štetno za fetus.

Vitamina D i dopune folne kiseline su dostupni jeftino iz mnogih high street trgovinama.

Ili, ako niste toliko stalo na pilule, pokušajte BetterYou je DLuxPregnancy oralni sprej ($ 9.95), koji sadrži i vitamin D i folne kiseline i apsorbira brže od tableta.

Ako ste trudni i upoznavanju vaše novo tijelo, imaju čitanja onoga što Zooey Deschanel rekli o opsesiji našoj kulturi sa se vratim u formu.

load...

Hilaria Baldwin postova Honest Slika 24 sata nakon poroda: "Ovo je prava Body"Hilaria Baldwin je plodan na Instagram, a nakon što je rodila sina uzela je priliku da "promovira zdrav samopoštovanje '

Hilaria Baldwin se ulaže iu svoje zdravlje i fitness i kao majka; ona je dijeljenje fotografije njenog putovanja prije i za vrijeme trudnoće svaki dan, u nastojanju da imaju "366 dana jasno žive '.

Alec Baldwin je druga polovina čini da izgleda lako i održava treninga režima, čak i kada sportski značajan Bump, koristeći svoje Insta ohrabriti i podržati druge žene.

Prije nekoliko dana je otišla u radu sa sinom Leonardo i samo 24h kasnije podelio Slika o sebi u bolnici ogledalu.

load...

A fotografija posted by Hilaria Thomas Baldwin (@hilariabaldwin) na

Ona je napisao: "Ja sam juče kada je Leonardo bio oko 24 sata stara. Ja sam istu stvar odmah nakon Rafael je rođen.

"Uvijek me pomalo nervozan da uradi ovako nešto, ali osećam da je u dobi od tako jake tijela sramote, želim da učine sve što mogu da se normalizuje pravi tijelo i promovirati zdrav samopouzdanje."

Ne samo da je Hilaria aktivno promoviše razumijevanje stvarnosti postpartalnom tijela, ona je također pozvao i druge žene da ulažu u svoje zdravlje.

Ona nastavi: "Mnogi od vas znaju da volim pokazati proces životna iskustva na tijelu i ja sam čvrsto vjerovao u kako dobar ishrane i pravu ravnotežu vježbanja nas usrećiti, zdrav i jak.

Dakle, od sada, želim da posvetim većina mojih # 366daysoflivingclearly #hilarialcm svakodnevno postovi se povratku u formu i pozivam vas da to uradi sa mnom. "

Hilaria pridružuje još nekoliko žena koje ste odabrali da dijele slike ovako podsticanje pozitivnih razumijevanje za trudnoću tijelima. Pogledaj.


Barry Bootcamp trener priznao The Truth About 9 Mjesec Post Baby tijelaBarry Bootcamp trener Anya Lahiri vidio velike promene u njenom tijelu nakon njena beba, 9 mjeseci na ona shvatila neke stvari

Između Instagram i majke osoba, ti bi se oprostiti za vjerovanje da su žene širom svijeta su snapping natrag u savršenoj formi nakon bebu.

Kao što znamo, to jednostavno nije istina i Barry je Bootcamp trener Anya Lahiri želi podsjetiti ljude da postoji sasvim drugačiju sliku većina ljudi ne vide.

Moleći žene da se pusti na miru, ona je objavljeno ugriz njenog (tražim sretan i zdrav) sa svojim devet-godišnjeg sina.

A fotografija posted by Anya Lahiri (@anyalahiri) na

Ona je napisao: "9 mjeseci i mislila sam da više nikad neću osjećati kao što sam ja. 9 mjeseci kasnije, a mi se smiling!

"Ja sigurno nisam blizu gdje sam bio prije Finn u smislu fitnes i dalje gledaju sa sjetom na stare slike od mojih ABS ali sam konačno počela da se ponovo one napredne brzine na pokretnoj traci @barryslondon teške težine osećaju neznatno manje nemoguće i iako nešto čvršće, moj ormar odgovara!

"Svima onima mame da su i nove majke, oni kažu da traje 9 mjeseci da se vratim na sebe, kažu da je trebalo da izgubili trudnoće debljanje nakon 6, ali ono što ja kažem je da nema jako i brzo pravila.

"Baš kao trudnoće svaki oporavak je drugačiji i ponekad strpljenje je vrlina.

"Ja sam vrlo sretan da bude malo manje definiranu, malo sporije, malo slabiji i da nosi par kilograma viška, ako to znači da se mazili s ovim svakog jutra!"

Želim još jedan realan pogled na stavove prema bebu tela? Poslušajte Zooey Decshanel


load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Odlična i fantastična trudnoća: dve nedelje da se ode

Post Zdravlje

5 vrsta vaginalnih mirisa za koje biste trebali znati - i šta oni znače za vaše zdravlje

Post Zdravlje

Objašnjena je veza između herpesa i neplodnosti

Post Zdravlje

Tražili smo doktora da li tamponi ističu i njen odgovor je nekako odbio naš um

Post Zdravlje

Odgovorio je na najsigurnija pitanja o kontracepciji

Post Zdravlje

Najbolje tri vežbe trudnoće treba da radite

Post Zdravlje

Zašto dijetalna pića šteti vašoj plodnosti i šta bi trebao imati umjesto toga

Post Zdravlje

Vaginalno zdravlje: kada vaš prekomerni pražnjenje nije normalno

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?

Post Zdravlje

8 razloga zbog kojih žene koriste pilulu, a ne kao kontracepciju

Post Zdravlje

7 brutalnih problema sa kožom koje možete dobiti od seksa

Post Zdravlje

11 žena dele najgore seksualne savjete koje su ikada pokušali