Ono što vaš dosledan period krvi znači vaše zdravlje | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ono što vaš dosledan period krvi znači vaše zdravlje

Ono što vaš dosledan period krvi znači vaše zdravlje

Mi smo odgovoriti na nezgodna pitanja ste previše uplašeni da pitam

Čak i ako ste stalno imali menstruaciju svaki mjesec za većinu svog života, to je sasvim normalno imati pitanja o tome šta se zapravo izlazi iz vašeg tijela - pogotovo jer konzistentnost menstrualne krvi nije uvijek dobro, u skladu.

"A fun Činjenica je da menstrualna krv se razlikuje od krvi bilo gdje drugdje u tijelu u tome što obično ne ugrušak, što ima smisla jer ako se krv odmah zatim zgrušala ne bi izaći", kaže ginekologa Jennifer Ashton, MD

Dakle, ako vaš period je drugačija od krvi u drugim dijelovima tijela, kako bi to trebalo da izgleda? Iako Ashton napominje da nije bilo nikakve rigorozne naučne analize viskoznosti menstruacije, "Mislim da je najbolji način da se opiše to je da ne bi trebalo da bude tanak poput Kool-Aid i ne bi trebalo da bude debela kao kečap. "konzistentnost Menstruacija krvi je obično negdje između.

load...

Naravno, to nije uvijek slučaj. Evo šta to znači ako menstrualne krvi je...

Gusta i clumpy 

S vremena na vrijeme tijekom teških razdoblja, svaka žena će primijetiti ugrušak krvi u WC školjku, i to je sasvim u redu. Prema CDC, krvnih ugrušaka koji su manji od veličine 10p novčić postoje velika stvar. "Ali sve veći i veći ugrušaka, više je značajno", kaže Ashton. "Žene ne treba povući velike stvari iz svoje donje rublje ili smatrajući ga u posudu. To nije normalno. "

Big krvnih ugrušaka može biti znak nečega hormonskih ili mali, nekancerogena rast unutar maternice koji se zove maternice mioma. Studija iz Birmingham ženskoj bolnici nalazi čak 70 posto žena će imati mioma prije uključivanja 50, a iako mnogi ne imati negativne posljedice, neki mogu dovesti do problema trudnoće i bol - tako da je vrijedno razgovora sa zdravstvenog usluga kako bi bili sigurni da je sve u redu.

load...

Čitajte dalje. Kako vaša Period utjecati na vaš Workout?

Tanak i Watery

Dok neke žene jednostavno imaju tendenciju da imaju lakši razdoblja, tanak i vodenasta period krvi može biti znak nečeg drugog. "U principu ako vidite vodenasta pražnjenja, bez obzira na zaraženoj boja može biti, moglo bi doći iz jajnika tumor ili Falopijeve tumor", kaže Ashton, ističući da je to teško reći bez stvarnog ispit - tako da bi trebao definitivno knjiga sastanak sa svojim lekarom ako primijetite menstruaciju je znatno tanji nego obično.

Slippery I sluz-Y 

Ako ste primijetili da je vaš period je malo kabanicu nego što je uobičajeno, to je vjerojatno samo zato što vaša menstruacija krv je pomiješana s nekim cervikalne sluzi. "U kanalu koji vodi do materice, postoje ćelije sluzi koje proizvode", kaže Vizaki. Ovo sluzi zapravo pomaže u zaštiti i direktan sperme na jaje - ili također može zgusnuti kada pod utjecajem hormonskih kontraceptiva za sprečavanje trudnoće. Bez obzira na to, to nije velika stvar, ako nešto od toga dobiva različite u svojim periodu krvi.

Naravno, vi najbolje poznajete svoje telo. Dakle, ako ništa drugo čini se, napraviti sastanak sa svojim lekarom u najkraćem mogućem roku.

Ipak dobio nekoliko spaljivanje pitanja o menstruaciju? Mi smo odgovoriti na 8 koji si je sramota da pitam

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 činjenica o zdravlju vagine koje svi trebaju znati

Post Zdravlje

Najbolje tri vežbe trudnoće treba da radite

Post Zdravlje

Ovaj fitness bloger ide od nadahnutog do abdominalnih mišića za 12 sati

Post Zdravlje

Neverovatna slika pokazuje kako nijedna trudnoća žena nije ista

Post Zdravlje

Simptomi endometrioze mogu se odbaciti kao bol u periodu - znati znakove

Post Zdravlje

10 faktora koji vas čine većim rizikom od razvoja raka dojke

Post Zdravlje

Zašto dijetalna pića šteti vašoj plodnosti i šta bi trebao imati umjesto toga

Post Zdravlje

Jedna žena deli svoje bolno iskustvo sa endometriozom nakon 5 godina bez dijagnoze

Post Zdravlje

5 simptoma u periodu koji mogu signalizirati ozbiljan zdravstveni problem

Post Zdravlje

Menstrualne čaše imaju trenutak. Evo kako je to nositi

Post Zdravlje

S obzirom na tretman ivf? Nisi sam

Post Zdravlje

Kakav je život (i datum) sa sindromom iritabilnog creva