Ovaj doktor ima najbolju poruku za svakog čoveka koji je ikada kritikovao žensku vaginu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ovaj doktor ima najbolju poruku za svakog čoveka koji je ikada kritikovao žensku vaginu

Ovaj doktor ima najbolju poruku za svakog čoveka koji je ikada kritikovao žensku vaginu

"Ja sam slušao žene sa sasvim normalno ispite plaču da im je rečeno da se ne miris ili okus kako treba."

Ako ne znate ko je Jen Gunter je, dozvolite nam da vam predstavimo najviše badass žensko zdravlje doktor oko.

Ona je strasno savjetovao protiv spornih jade jaja do vagine, obratio abortus zablude i čak tvrdio protiv zašto je vaš partner ne bi trebalo da koriste trake na vrh njegovog penisa kao kontrola rađanja.

To ne čudi, stoga, da njen novi članak u New York Timesu, pod nazivom "Moj Vagina je sjajno. Vaše mišljenje o to nije "je puna njenog jedinstvenog brenda otvoreni mudrosti. Ona počinje ovako: "Postoji osip muškaraca objašnjavajući vaginama meni." To je zanimljivo s obzirom na, ponovo, žensko zdravlje je njena specijalnost, ona ima vaginu i očito dobro upoznat, u najmanju ruku, sa ženske anatomije.

load...

"Znam da mnoge druge žene su imale njihove vagine objasnio ih, jer u posljednjih 25 godina moje karijere je posvećena liječenju vaginalnih i vulve probleme", piše ona. "Ja sam slušao žene sa sasvim normalno ispite plaču da su je rečeno da se ne miris ili ukus ispravno. Da su previše mokre, ili previše labave, ili previše bruto. "

Gunter govori o tome kako, kada je nedavno napisao blog o tome kako je ona ostavila muškarca zbog pokušaja da "sramota o mom zdrav vagina", post je pokupio thenew York Post pod naslovom: "Moj dečko me je ostavio zbog moje vagine miris. "

To je kada je, kaže, muškarci počevši trolling je na svom blogu i društvenih medija i joj daje savjete o tome kako da njen pripremi pravilno za uživanje muškaraca. "Država mog zdravog vagine donio više prezir od ljudi od svega što sam ikada pisao o-i pišem o abortusa, tako da se kaže nešto", piše ona.

load...

"Za žene koje su rekli da su bili previše mokra, previše suha, previše neuredan, previše smrdljivi, previše bruto, previše saggy ili previše krvav, ja sam si čuo", piše ona. A onda se vrati sa ovim prekrasnim malo tijelo pozitivnosti: "Ako neko govori o vašem tijelu sa ništa, ali ljubaznost i briga, on je taj koji ima problem."

Ona poziva mansplainers na "slušati i učiti" ili zadržati svoje sramote za sebe, dodajući: "U doba u kojem muškarci mogu sramota žena za njihovo potpuno zdrava vagina se sada privodi kraju", kaže Gunter. Sigurni smo da se nadam.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a. Slika Kat etiketi.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Odlična i fantastična trudnoća: Ja sam mama

Post Zdravlje

Probni i testirani način za odlaganje perioda od vaše odeće

Post Zdravlje

Nauka potvrđuje da vitamini u trudnoći nisu vrijedni

Post Zdravlje

Koji je vremenski period za vas? Istražuje

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Sexualna navika koja je mogla da poveća vaše šanse da nešto uhvati

Post Zdravlje

Vaš definitivan vodič: kako upravljati svojim hormonima tokom cijelog mjeseca

Post Zdravlje

Da li vam kontrola roditelja stvarno teži?

Post Zdravlje

Evo šta se dešava sa vašom vaginom tokom suha čarolija

Post Zdravlje

Kim Kardashian postaje stvarno u stanju da ima teške trudnoće: to je užasno

Post Zdravlje

Novi pametni tampon se razvija u SAD

Post Zdravlje

Najbolje tri vežbe trudnoće treba da radite