Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Možda želite da gutljaj s oprezom.

Mmm.There je ništa više zadovoljavajuće nego šolju zelenog teain ujutro. To je ukusna i daje vam poticaj lijep energije. Plus, ima čitav mnoštvo zdravstvenih koristi (kao što je smanjenje rizika od raka kože i ubrzavanje vaše memorije) jer je prepun antioksidansa.

Ali može biti previše dobra stvar? Prema studiji u pitanju theJournal funkcionalne hrane Jan 2016, pije previše biljnih stvari može negativno utjecati na vaše-i vaša dude's-plodnost.

Za potrebe studije, istraživači su izloženi 48 Dropsophilia melanogaster voćnih mušica na različite doze antioksidanata, poznat kao zeleni čaj polifenoli (i nazivaju GTP u studiji), našao u pića.

load...

Dali su šest muha oba pola četiri različite količine GTP: nula, dva i pol, pet i 10 miligrama. Nakon toga, istraživači su secirali reproduktivne organe voćnih mušica "i ispitali njihove vode, lipida i proteina za testiranje toksičnosti.

Ono što su otkrili: Žensko voćnih mušica dao 10 miligrama GTP (smatra visokim dozama za muve) imala je "značajno smanjenje u reprodukciji," pišu autori studije.

Šta više, potomak muškog i ženskog muhe tretirana sa visokim dozama GTP bili manji kao odrasle osobe u odnosu na šaleći kontrolne grupe.

PROČITAJTE: 13 stvari koje ne shvataju Smanjite plodnost

Beba leti, čiji su roditelji bili tretirani sa GTP imali genitalne abnormalnosti (muške muve izloženi testisa atrofije, dok su ženski mušice imale manji jajnika strukturama i manje zrele jaja).

load...

Sve u svemu, istraživači rekao efekti bili veći kod žena voćnih mušica nego u muških.

Dakle, ako ste u modu za bebe odluka ili trenutno preggers, treba li biti zabrinut za svoje zdravlje i da vaše buduće potomstvo?

Važno je da se ponovo napomenuti da je ova studija rađena na voćne mušice (i mala količina u to), a ne ljudi.

Imajući to u vidu, autori studije ističu da voćne mušice se najčešće koriste u biomedicinskim istraživanjima. 'S obzirom na visoko konzervirane putevi između vinske mušice i sisavaca reproduktivni sistem, vinske mušice smatra odličan sistem model za evaluaciju toksičnosti droge,' pišu istraživači u studiji.

Suština: Ako ste trudni ili razmišljate o uzimajući trudna uskoro, to je uvijek najbolje da se konsultuje sa svojim lekarom o tome šta hrane i pića su sigurni kada ste TTC ili već imate Bun u pećnici.

Velike su šanse da nećete morati dati svoj zeleni čaj navike ako pijete u umjerenosti. I istraživači u ovoj studiji ističu da zeleni čaj čini tijelo dobro kada se konzumira u razumnim količinama.

Plodnost je veoma lična stvar tako da je poslao 3 zdravih žena u 20-im godinama da ga testirali, rezultati će vas možda iznenaditi. Ako pokušavate pasti trudna, evo 8 jednostavne načine za jačanje svoje šanse.

Ovaj članak je izvorno objavljen na womenshealthmag.com

Povezane vijesti


Post Zdravlje

8 razloga da je vaš period lakši nego obično

Post Zdravlje

5 najboljih buggy prijateljskih trčanja

Post Zdravlje

Zašto dijetalna pića šteti vašoj plodnosti i šta bi trebao imati umjesto toga

Post Zdravlje

Istina o tome da li stvarno postoji periodni mozak

Post Zdravlje

Evo šta želim da ljudi znaju za podršku prijatelja koji prolazi kroz pobačaj

Post Zdravlje

Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja

Post Zdravlje

Tačno šta da radite ako zaboravite da uzmete pilulu za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Post Zdravlje

Oslobađanje bolova u periodu: 15 trenutnih popravaka

Post Zdravlje

Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu

Post Zdravlje

Šta je vaginalna laserska terapija, i ako pokušate?

Post Zdravlje

Zbog čega žene najviše rizikuju nedostatak gvožđa