Pitanje: da li vaša težina može uticati na vašu plodnost? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Pitanje: da li vaša težina može uticati na vašu plodnost?

Pitanje: da li vaša težina može uticati na vašu plodnost?

Ako ti u najboljoj formi će pokrenuli svoju plodnost

Odgovor: Jednostavan odgovor je da. S prekomjernom tjelesnom težinom ili pothranjenih će utjecati na hormonalni balans i regularnost ciklusa. Gubi 10% od vaše tjelesne težine, ako ste gojazni, ili dobija na težini ako je pothranjeno, će pomoći ciklus da se vrate i da će doći do ovulacije. Pitanja težina je teško kao uzrok je često emocionalna, tako da ćete možda treba pomoć, kao što su savjetovanje, da se sa njima, ali to će biti vrijedno na duge staze.

Expert: Zita West je stručnjak za plodnost i direktor Zita West klinici


Pitanje: Može li vitamin D povećanje plodnosti?

Konačno izgovor da uhvatiti neke zrake

Odgovor: Sigurno je. U stvari, nedavna studija fakulteta Univerziteta Jejl Medicinski ispitao 67 žena s ovulacijom neplodnosti. Rezultati: 93% su pokazali da imaju nedostatak vitamina D. Zašto, baš mi baš ne znam, ali ono što znamo je da povećanje nivoa vitamina D može povećati spolnih hormona kod žena i broj spermatozoida kod muškaraca. (Razlog je, možda, mnogi parovi zamisliti na odmoru.) Glavni izvor vitamina D je sunce (iako možete dobiti oko 10% od RDA od mesa, jaja i plave ribe). Dakle, ako je ikad bilo vrijeme da opravda vruće mini odvoji, to je sada.

load...

Seks i stručnjak plodnost Zita West je direktor Zita West klinici (zitawest.com)


Hot mama! The Best Maternity trening kompletBump prijateljski teretanu odjeće

Borave fit u trudnoći može izgledati kao posao, kada se bori sa prvom tromjesečju simptoma. Međutim, nježna vježba je divno za jačanje vaše tijelo za rođenja i oporavak nakon glavni događaj.

Da radi se malo lakše sa udobnim kit koji podržava rastuće bump.The zadnja stvar koju trebate je struka pojas svoj omiljeni par tajice kopanje sa svojim ikada širi trbuh. Umjesto toga zašto ne probati neke od ovih WH odobren rad od osnove za fit mame da bude.

load...

Prođite kroz ZA NAJBOLJI MATERINSTVA FIT KIT


No-više-mučnine Apple i Ginger JuiceZbogom jutarnje mučnine

Osnivači Imbibery Londonu, Lily i Meryl znaju najzdraviji i najjednostavniji stvari koje možete učiniti kako bi samo-liječiti sebe, uključujući i kako smanjiti nauseousness od fuj jutarnje mučnine.

"Ovaj sok može pomoći s bebom tijelo bolesti. Pektin u jabukama je odličan za probavu i bogata vodom, što vam je potrebno kako bi bili sigurni uzimate u dok đumbir je prirodni protiv mučnine i zapravo umiruje crijeva." su nam rekli. 

Jer je to u Smoothie obliku (i idealno prilično hladno) je lako konzumirati čak i ako nemate apetit.

SASTAV

1 4 banane,
1 2 jabuke,
2 celer stabljika,
kvaku od đumbira ili 1 4 cup Juiced đumbira
2 šalice hladne vode (ili 1 šolje vode, 1 šoljica leda).

METODA

1 Blend. Uživajte!


Kako One Woman Got Real o njoj Postpartalna BodyJulie Bhosale katalogizirane kako njeno tijelo promijenilo u 14 nedelja nakon porođaja

Ima li išta više dumbfounding od trudna osoba? Oni provode mjeseci paradiraju izbočina na crvenom tepihu, onda naizgled izgubiti samo nekoliko trenutaka nakon rođenja.

Sva ta priča o "odbijanjem natrag 'je gomilajući pritisak na nove mame i njihova tijela već godinama, ali bloger Julie Bhosale je spreman da se pravi oko postporođajne potresa.

Pisanje pod nazivom 'My Real Postpartalna Body', Julie je uzeo slike o tome kako joj je tijelo promijenilo u 14 tjedna nakon poroda.

Glasi: Najbolji kozmetički proizvodi odvedu od trudnoće majčinstvo

Bloger objašnjava: "Vi živite u društvu koje gura slike na vas svaki dan žena koje su rodile i samo" oporavila "- super za njih (zaista, to je super, Kate Middleton ste amazing!).

"Ali to je tako mala manjina. Za većinu nas, naših tela menjaju, i puno toga promijeniti. To je strašno, to je teško, to može biti dole desno odvratan i uznemirujuća, ali je pravi i normalno. "

Julie otvorio na svom blogu, u nadi da će joj foto dnevnik pomogli ostalim mame osjećati nije tako sam, a čini joj osvježavajući poštenje je radio čuda.

Pročitajte: 10 istina o trudnoći kože

Post je otišao virusne i legije novih mama komentarisali njihovo odobravanje, pohvalivši bloger za inspirativne žene i slavi nakon poroda tijelo.

Zatvorila je poruku govoreći: 'Doing šta je dobro za vas i vašu obitelj treba hrabrosti, treba snagu i kao majka, imate oba.

'Nourish i ljubav iznutra i ne zaboravi: Ti si lepa, ti si nevjerovatan, ti si majka.'


load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 načina na koji vaš period upija vaš stomak

Post Zdravlje

Menstrualni čašak: 6 stvari koje treba da znate o mesečniku i više

Post Zdravlje

Kakav je život (i datum) sa sindromom iritabilnog creva

Post Zdravlje

Koji je vremenski period za vas? Istražuje

Post Zdravlje

Lažni vodič za prebrojavanje vašeg menstrualnog ciklusa

Post Zdravlje

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

Post Zdravlje

8 razloga zbog kojih žene koriste pilulu, a ne kao kontracepciju

Post Zdravlje

Evo šta se dešava sa vašom vaginom tokom suha čarolija

Post Zdravlje

Vaš definitivan vodič: kako upravljati svojim hormonima tokom cijelog mjeseca

Post Zdravlje

Zbog toga ćete više pratiti svoj period

Post Zdravlje

4 prirodna načina za ublažavanje bolova u periodu

Post Zdravlje

Fotografija ove žene pokazuje kako je stvarno voleti da živi sa ekstremnim pms-om