Pokušao sam 6 alarmnih satova da izlečim moj problem sleganja - evo šta se desilo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Pokušao sam 6 alarmnih satova da izlečim moj problem sleganja - evo šta se desilo

Pokušao sam 6 alarmnih satova da izlečim moj problem sleganja - evo šta se desilo

Može li pravo pick stvarno riješiti jutarnju pitanja?

Kao notorno pospano lice, uvijek sanjam jednog dana magično transformirati u ranoranilac. Dok Voleo bih da ustane iz kreveta bez alarma, meditiraju, pišu u svoj dnevnik, i jesti doručak sve prije izlaska sunca, ja sam daleko od tog ideala jutra.

Moje uobičajene rutine ide otprilike ovako: snooze tipku, spavanje, dugmetu, spavanje, "ostavi me na miru, mačka," prokletstvo, prokletstvo, pa dođite, svitak, prije nego što konačno vučem iz kreveta 45 minuta kasnije nego što sam planirao, dok je još oseća više od polovine spava.

Ispostavilo se da je to vjerojatno nije moja krivica. Neki ljudi mogu biti samo genetski povezanosti biti jutro ljudi, istraživanje pronalazi. Ali, pošto ja nisam naredio genetske testove da znamo da li moje jutarnje nesklone priroda je u mom DNK, odlučio sam da vidim da li je bilo nešto tamo koji bi mogli pomoći promijeniti načine. A buđenje dobra vila, ako hoćete. Sa toliko alarma na tržištu dizajniran za ljude poput mene, nadao sam se da pokušavam šačica može pomoći da nađem nešto što će konačno promijeniti moj odnos sa morningsonce i za sve. Evo što se dogodilo.

load...

Moj dan je počeo na više pozitivno

Kada sam saznao da je Gabrielle Bernstein, život trener i autor je uber-duhovne, imao aplikaciju da te budim sa dnevnim afirmacije, mislio sam da bi bilo vrijedno probati. Zamišljam Bernstein kao drsku zrak pozitivnosti ujutro i nada da će Duh Junkie Appmight mi pomoći da pratite svoju prednost i odišu manje mrzovoljan vibracije u pm (i ne bi se žalili ako mi je njena kosa, bilo.) I također bilo dobro o pokušaju ga jer sam pročitao da afirmacije nisu samo woo-woo trik. Istraživanja pokazuju da samo-afirmacije mogu poboljšati rješavanje problema skillswhen ste u stresnim situacijama, a neki stručnjaci vjeruju da mogu ozbiljno poboljšati samopoštovanje.

load...

U mom eksperimentu sa Duhom Junkie App, otkrio sam da su neki od afirmacije ( "Ja sam svetionik za svjetlo" i "I vibrira na frekvenciji ljubavi") nije baš odjeka i me roll oči malo. Ali drugi ( "Danas ću biti bez straha da bi me" i "Bolje da tretiraju sebe, to bolje moj život postaje") bili su hrana za razmišljanje koji postavljaju apositive tonefor ostatak jutra. I mirno tonovi nisu bili toliko neskladu kao neki alarm može biti, što je buđenje kao miran kao jutro mrzitelj mogu nadati. Moj jedini prigovor: Aplikacija se ne oglašava alarm ako imate telefon na tihi, što je značilo da ako želim da se probudim na tibetanski posudu ton set sam što je moj alarm, sam i morao da se probudi na zvuk povremene super-rano jutro tekst iz porodice East Coast i prijatelje.

A onda je počelo na više stresnim jedan

Sledeći je bio alarm koji je malo na suprotnom kraju spektra zove Wake N Shake budilnik. Kada se alarm oglasi, to je vrijeme da protresite telefon najjače što možete dok ste uspješno napunio metar podrhtavanja. Ako usporiti (nešto sugestivne) pokretima ruke, da ćete izgubiti napredak i da se čak i duže tresti, sve dok buka po svom izboru vrišti glasno sa svog telefona zvučnika. Izabrao sam robota koji me je upozorio (u glas robota) da je vrijeme da se probudi. Oh, a tu je i opcija za strobe svjetla! Koji ne želi da se probudi u spavaću sobu disko-sa-robota u 7 sati ujutro? Ispostavilo se, da bi se ova djevojka. Bez obzira na to, ovaj alarm ozbiljno probudi vas, sve dok vam ne smeta stres od toga.

"Stres nije fantastičan način za početak dana", kaže W. Chris Winter, MD, autor Sleep Solution: Zašto Your Sleep je Broken i Kako Fix It. Dok ste vjerojatno ne bi želio da se probudi na potresen pomama svakog jutra, nema štete ako ste u situaciji u kojoj si stvarno ne mogu prespavati, kaže on. Na primjer, manje stvari su više stresan nego nedostaje let zato što uspavao-ili propustili na spavanje jer se bojiš da nećeš ustati na vrijeme za taj let. Sa agresivnim aplikaciju kao što je Wake N Shake u budilica folder, nećete morati da ga stres.

Blagi pomak su me probudi diskretno

Kada je u pitanju nosive tehnologije, jedna stvar koja me uvijek intrigirala više od brojanja koraka je pomoću alarma. Pitao sam se osećam zujanje na zglob bi me probuditi efikasnije nego zvučni alarm. Dakle, pokušao sam funkcija alarma na Apple Watch serije 2. I Fitbit Blaze. Ispostavilo se da je buzz učinio probudi me odmah i bio je manje neskladu nego što sam očekivao. Takođe sam volio da je FitBit bager moje kvalitete sna, što mi je pomoglo da primijetiti direktna korelacija između mojih nastojanja habitsand snu. (Shocker: Spavao sam više čvrsto na dan Najviše preselio moje tijelo.)

Najbolji "skriveni privilegija" od nosivih alarma je da mi je omogućilo da držim telefon iz mog bedroom.This je nešto što sam pokušavao da uradi da bi izbjegli bezumnog kasno noću i ujutro svitak sjednica, što je dobra ideja za i kvaliteta sna i mentalno zdravlje-a je velika ušteda vremena, previše. Plus, nosivi uređaji mogu biti korisni ako pokušavate da ustane i ujutru bez ometanja svoj krevet partner, kaže Winter.

 

Naučila sam puno o tome što moje tijelo radi noću

Suočimo se s tim: Buđenje kada si duboko u zemlju snova nije zabavno. To je razlog zašto Sleep Cycle, alarm aplikacija zasnovanih je dizajniran za analizu ciklusa spavanja i probudio se u vrijeme kada si u najlakši stanje mirovanja. Prvo, odaberite željeni probuditi vremena, a zatim postavite telefon licem na noćni ormarić sa mikrofonom okrenut krevet. Aplikacija koristi mikrofon da pokupi zvuk vas šušti okolo u krevetu kako bi se utvrdilo koliko je duboko spavaš i izračunava svoj ciklus na osnovu ovog. Alarm je dizajniran da se oglasi u roku od 30 minuta vašeg ciljne probuditi vrijeme kada je aplikacija je utvrdio da ste u vašem najlakši stanje mirovanja.

U teoriji, to bi trebalo sve napraviti buđenje osjećaju prirodno, ali to samo osjetio kao da sam se slučajno probudio sa svim previše poznat poriv da odložili. Alarm će vjerojatno imati više obećavajuće rezultate na nekoga ko je barem neki ranoranilac i samo u potrazi za optimizirati svoje navike spavanja. Ali, iako Sleep Cycle nije radio kao san za mene, naučio sam važne informacije o snu za samo nekoliko dana. Možda ne bih sjetio probudio u 3 ujutro, ali Sleep Cycle znao sve o tome. Vidjevši moj ciklus izvučen na grafikonu je stvarno cool vizuelni koji su mi pomogli da bolje razumiju ono što moje tijelo je do u sred noći. I sa opcijama za odabir da sam imao, konzumira kofein, ili osjećao je istakao da dan, bio sam u mogućnosti da bi privukli linije između mog kvalitetan san i moja način života, koji mi je pomogao da ugrade malo sna-friendly promjene u svojoj rutini.

PROČITAJTE: Želite dobar san noći? To je kada imate poslednju kafu.

Bio sam sa (lažni) sunce

Buđenje je posebno grubo za mene zimi, dok se sunce ne raste u Seattleu, gdje ja živim, dok se u neposrednoj blizini 8 do čak i tada, suncu se često ne streaming na prozorima. Budući da sam teže da budu iz kreveta za 7 sati, to znači dugih mjeseci buđenje u mraku. Ali ne morate živjeti u Pacific Northwest da imaju koristi od Philips Wake-up Light, koja se postepeno povećava u osvjetljenju više od 30 minuta, počevši sa mekom crvene boje i prelazak na svjetlo narančasti, dok konačno sija jarko žutoj svjetlo na vaš set probudi vremena. Ovo je jedan alarm ja i dalje koristi svaki dan, a ja sam skoro uvijek (barem malo) budan do trenutka kada je alarm. Postoje ugodnom prirodnom zvukove izabrati iz, ali sam izabrao da postavite moj alarm na moju omiljenu radio stanicu. Baš kao i svjetlo, zvuk postepeno gradi, tako da ne blast uha van odmah. A pošto sam već budan, muzika je dobrodošla push to me motivira da ustanem i kreće.

Dok će svi imati različita iskustva sa alarmom na osnovu tijelu, navike spavanja i preferencije, Winter kaže alarm koji imitira izlazak sunca kao što je to moglo biti posebno korisno za nekog poput mene koji živi u području koje ima tendenciju da bude na mrak strane u jutro, ili za nekoga ko radi u noćnoj smjeni i da spava u toku dana i probuditi se noću.

"Za početak dan idu od vrlo tamne okoline u svjetlu okruženje je vrlo prirodan način da se probudi", kaže on, jer Vaš cirkadijske rhythmis usko vezan na svjetlo. "To počinje da pošalje signal kroz oči natrag u vaš mozak da kaže da je sada sve više i više progresivne dostupna svjetla, a to će stvoriti situaciju u kojoj vaš mozak prestaje odluka (hormona spavanja) melatonina."

U nauci govoriti, Wake-up Light djeluje kao zeitgeber, objašnjava Winters, što je znak da je naš mozak koristi da pomogne shvatiti da je jutro i vrijeme za naše interne sat za reset. Uskoro, vaše tijelo će naučiti da 07:00, ili kad god je buđenja vremena, čak iu odsustvu prirodnog sunca.

Poneti? Dok sam još uvijek nema Disney princeza ujutro, sam saznao da sa pravim alatima, buđenje može biti malo manje strašno.

Ovaj članak prvi put pojavio na žensko zdravlje Magazine.

Pitate se zašto ste uvijek tako umorna? To bi mogao biti jedan od ovih sedam razloga.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 eksperata za spavanje dele ono što rade kada ne mogu da odu

Post Zdravlje

Zašto osećaš da padaš kad spavaš?

Post Zdravlje

Da li je čisto spavanje novo čisto jesti?

Post Zdravlje

Poslanička zdravstvena misija Kim Kardashian: nije čak ni o tome kako izgledam

Post Zdravlje

10 znakova karcinoma jajnika o kojima bi svaka žena trebala znati

Post Zdravlje

4 prirodna načina za ublažavanje bolova u periodu

Post Zdravlje

Zašto neke žene imaju mnogo više problema da zatrudnu od drugih

Post Zdravlje

6 uobičajena pitanja o vagini koje ste previše zbunjeni da pitate

Post Zdravlje

Tačno koliko još jedeš kad spavate

Post Zdravlje

Sti simptomi kod žena: hajde da budemo lični

Post Zdravlje

Šta se događa kada spavate

Post Zdravlje

Zašto više mladih žena nego ikada nedostaje perioda