Pokušao sam da uzmem 20-minutni napi svaki dan i to se dogodilo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Pokušao sam da uzmem 20-minutni napi svaki dan i to se dogodilo

Pokušao sam da uzmem 20-minutni napi svaki dan i to se dogodilo

Ispostavilo se da je tajna da se budim iz sna osvježena i spremna ići.

Stalno sati farmera, ustajanje u 5:30 uglaviti i workoutbefore radu.

Dok Volim imati nekoliko ping-free sati prije sadržajem mlin da je novinarstvo mućka na život, 0-dark - 30 buđenju puta rezultirati pospano popodne. Oko 2 popodne, nakon mog sendvič je progutao, često nađem staklastih očiju i osvježavajući Twitteru besvesti. Što je još gore, do kraja radnog dana, ja imaju tendenciju da će ih preuzeti lijenost i preskočite se na teretani ili skratim interval sjednice kratko.

MOŽE spavala biti dobro za vas?

Istraživači su odavno poznato da dok je povremeni nedostatak sna ne može utjecati na stvari kao što su maksimalne snage sportiste za jedan napor, ipak uticati na raspoloženje i stav sportiste. Kao rekreativnih biciklista, trkač i povremene triatlonac, ja stvarno ne zanima koliki je moj maksimalne snage u svakom trenutku, ali ja računa o tome da stalno odustajem od mog treninga.

load...

Dobra vijest je da dremke izgledaju dobro za sportaše. A 2007 studyfound da sportisti poboljšala sprint nastupa u treninzima nakon 30-ak minuta odlaganja.

Plus, u nastajanju istraživanje pokazuje kratki naps mogu povećati produktivnost rada, previše. "Napping za samo 20 minuta može pružiti dovoljno prednosti, uključujući poboljšanu budnost, raspoloženje i budnost", kaže Aarthi Ram, MD, neurolog san Houston Methodist Willowbrook bolnici. To čak može pomoći da efikasnije uče. U 2002. Godini studypublished u Nature Neuroscience a, istraživači su zabeležili poboljšati učenje u grupi koja je odvela nap između nastavnog sesije u odnosu na one koji nisu.

A nap izgledalo kao da bi moglo biti rješenje za mog post-ručak letargije i treninga wussiness. A pošto ja radim od kuće, nije bilo ničeg zaustavlja mene. Ja gubim dobar 30 minuta dnevno (možda i više, ako ćemo biti iskreni) Rabbit Hole-ing putem Interneta, pa zašto ne i prenamjena u nekoliko uzdahe stvarnih ostatak onih rasipaju minuta?

load...

Idealna nap interval je 20 minuta, kaže Christopher Lindholst, stručnjak za san koji je toliko fanatični oko dremke je osnovao MetroNaps, kompanija koja proizvodi udoban mahuna san za kancelarije. Spava duže od 20 minuta omogućava vašem tijelu da uđe u dublju san. Dok je to dobra stvar noću kada treba uhvatiti svoj REM ciklusa, u toku dana to može dovesti u ošamućenost.

PRVI DAN

Naravno, nisam znao da to zgodna činjenica kada sam snuggled u za svoj prvi siesta. Dao sam sebi 45 minuta i probudio se pita šta je to bio dan. Trebalo je šalicu kave i gomila bezumnog Facebook krstarenja prije nego što sam bio dovoljno popustu ponovo raditi.

DRUGI DAN

Na dan dva sam okrenuo nazad svoj tajmer na 15 minuta. Nažalost, proveo sam u prvih 11 minuta, brige ne bih zaspao pred mojim telefon zacvrkuta. Vratio sam se na posao osjećaj otprilike isto kao da ja nisam legla na sve.

TREĆI DAN

Na tri dana sam se prebacuje tajmer do 23 minuta, što mi je dalo vremena da zadremati, plus nekoliko čvrstih minuta sna. Takođe sam podsjetio sebi da leži mirno u krevetu za 23 minuta imao koristi, čak i ako nisam zapravo doći do tačke slinjenje na mom jastučnicu. Probudio sam osjećaj odmorni i spremni. Sam pronašao svoj čarobni broj.

Kao što sam počeo da se u moje nap žlijeb, stvari zaista bolje za mene. Obično radim sve moje pisanje ujutro, kad je moj mozak je još jednog al dente, u odnosu na kašu ispada da za 3 h. Ali nakon nap, našao sam da zapravo spoji riječi i ideje zajedno u (uglavnom) koherentan način. Moje produktivnost osjetio manje ukočena, s dugim provjere stvari sa spiska zadataka ceo dan. Najbolje od svega, kada radnog vremena hit, nisam osjećao kao mrzovoljan predstojeći treninga. Počeo sam dizanje tegova opet nešto što imaju tendenciju da popustim, posebno ako sam otišao tog jutra radi.

Da li je vredelo?

Nije sve bilo savršeno, naravno. Bilo je dana kada je složen rokovi su dodatni 23 minuta zakucani na pauzi nemoguće. Na tim popodneva, shvatio sam da ću postati ovisan moj novi sredinom popodneva tradicije. Come-ovamo pogleda moja kraljica krevet bacio svoj put bile su gotovo previše da nose. Takođe sam razvio ne-idealne naviku resetiranja moj alarm za još 20 minuta nakon mog prvog nap je gore. Dobar kao naps može biti za moju produktivnost, bilo je dana gdje sam napravio grešku kroz jedan sat (ili više) radnog vremena, jer mi je nedostajalo discipline da hop iz kreveta na mom prvom pokušaju.

Pred kraj mog eksperimentalnog mjeseca, našao sam svoju zlatnu kartu za drema: Kafa nap. Istraživači su pokazali da kofein neposredno pred ležao na kratko rezultate nap u manje posla pogreške u odnosu na samo ispijanje kave ili pauzu ili odmor sama. Ideja je da vaše tijelo obrađuje kofeina tokom nap, tako da se probudite potpuno popustu. Sad sam završiti ručak uz šalicu kave, postavljen je moj alarm, odložili mirno za tačno 23 minuta, i probuditi se ljuljanje.

Ovaj članak izvorno pojavio na biciklista i Runner Sveta.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako vaši napori da ostanete zeleni mogu da oštete vaš spavanje

Post Zdravlje

Vaginalno zdravlje: kada vaš prekomerni pražnjenje nije normalno

Post Zdravlje

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

Post Zdravlje

Lični trener koji je prošao 8 godina bez vremena - i vratio ga

Post Zdravlje

Krv slepog krsta je stvar i treba je videti

Post Zdravlje

6 stvari o boju vašeg perioda krvi govore o vašem zdravlju

Post Zdravlje

8 načina da pilula utiče na vaše telo

Post Zdravlje

Činjenice umora: 5 stvari koje vas čine umornim

Post Zdravlje

Kako vratiti želudac posle trudnoće

Post Zdravlje

7 mita o vašim ženama u labu su zbunjene

Post Zdravlje

Istina o trudnoći na 35 ili više godina

Post Zdravlje

Kako se nositi sa gubitkom sata