Postoji razlog što vam treba više spavanja nego vaš partner | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Postoji razlog što vam treba više spavanja nego vaš partner

Postoji razlog što vam treba više spavanja nego vaš partner

Prema riječima stručnjaka, žena mozak više pate od nedostatka sna nego muškaraca. Konačno, naučni razlog da ukrade sve poklopce i biti mrzovoljan s jet lag

Već znamo prednosti dobar san je. Ali, prema novom istraživanju, ne dobija dovoljno zatvoriti oči negativno utječe na moždane funkcije žena više nego muškaraca.

Cirkadijski ritam organizma Poznato je da djelomično reguliraju spavanje. Naša interna biološki sat pomaže koordinirati ljudskog ponašanja s doba dana. Ako sunce sija, mi smo budni za rad i kad je mrak, idemo na spavanje.

Nova studija na Surrey Clinical Research Center postavljen muškaraca i žena na 28-satni dana u kontroliranom okruženju bez prirodne svjetlosti tamnog ciklusa. Soba je bila dizajnirana da utiču na mozak i unutrašnji sat na način sličan noćne smjene ili jet-lag. Kada budan, učesnici su zamoljeni da popune niz procjena, uključujući samoprijavljenih mjere umora i raspoloženja, kao i kognitivne testove na kontrolu motora i memorije.

load...

PROČITAJTE: 19 načina da bolje spavati Večeras

Rezultati su pokazali da poremetilo satovi tijelo je rezultiralo u sličnim nepovoljnog ishoda i za muškarce i za žene. Ali, kod žena, kognitivne performanse pretrpjela više od muškaraca. Ženska funkcije mozga smanjen je tokom ranih jutarnjih sati, što bi moglo imati utjecaj na žene koje rade noćne smjene u poslovima kao što su medicinske sestre i policija.

Dr Nayantara Santhi, ko-autor studije, kaže. "Mi pokazati po prvi put da se osporava cirkadijski sat utiče na performanse muškaraca i žena različito. Ovi rezultati bi ukazuju na to da žene mogu biti više pogođena noćne smjene posao nego muškarci."

Studija također ukazuje na to da žena menstrualnog ciklusa može imati ulogu u smanjenom funkcijom mozga, kao proces zna da utiču pažnju, emocije i sposobnost da se završi prostorne zadatke.

load...

Tu nikad nije bilo bolje razlog da se provesti neko kvalitetno vrijeme u između listova, sama. Mi ćemo dobiti Horlicks.

Volim ovo? Proverite 11 činjenice o spavanja za transformaciju za spavanje, Kako napraviti Your Face izgledati kao da ste imali 8 sati spavanja i zašto Bad naspavati zeza sa stomaka + može uzrokovati Weight Gain

Povezane vijesti


Post Zdravlje

11 žena dele najgore seksualne savjete koje su ikada pokušali

Post Zdravlje

6 simptoma koje niste shvatili bili su pms

Post Zdravlje

Zašto sam se odlučio da ne rekonstruiram svoje grudi nakon mastektomije

Post Zdravlje

5 aplikacija za bolji noćni san

Post Zdravlje

Koristio sam samo prirodni dezodorans 3 meseca - evo šta se desilo

Post Zdravlje

Kako izgleda kao histerektomija starije od 25 godina

Post Zdravlje

Jutro nakon pilule: vaš pravi vodič za pričanje

Post Zdravlje

Probao sam donji veš za periode - i stvarno je radio

Post Zdravlje

7 razloga što imate grčeve koje nemaju nikakve veze sa vremenom

Post Zdravlje

Mišić koji trebate raditi za bolje orgazme

Post Zdravlje

Kakav je život (i datum) sa sindromom iritabilnog creva

Post Zdravlje

Kratki film podiže svijest o ženama koje žive u afričkoj zemlji