Preživljavac raka otvara se o neočekivanom bolu korištenja javnih kupatila | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Preživljavac raka otvara se o neočekivanom bolu korištenja javnih kupatila

Preživljavac raka otvara se o neočekivanom bolu korištenja javnih kupatila

Pohvala je poplavljen u vrlo iskren fotografija i objašnjenje jedne žene: "Rak dojke je ružna"

Prastari briga za većinu dame koriste javnim toaletima je beskrajne redove i nedostatak toaletni papir, ali za Christi Salcedo to je mnogo gore.

2016. Velika Kupaonica debata je rođena s pitanjima preko transrodne osobe ulazi u kupatilo suprotnog spola. To nije bilo nešto ovako majka i rak survior je skrenuo na tome da se bavi sama sa sobom.

Christi nedavno objavljeno ugriz facebook njenog tijela nakon dvostruke mastektomije navodeći: This Is Rak.

Nakon njenog dijagnoza raka dojke i limfni, Christi prošla ono što ona naziva "vrlo agresivan plan terapije koja je uključivala Port-a-Cath, 16 kemoterapija sesije tempom vrlo brzo, tonu zračenja i bilateralni mastektomija."

load...

Ukratko, tretman ju je ostavio sa svojim grudima uklonjena. Govoreći kako bi obavijestiti druge o "ružnoće" od raka, Christi nedavno pozvao facebookers da razmotre stvarni, fizički utjecaj njenog operacija spasiti život.

"To je put, rekao sam to. Uzeti dobar hard pogled na moje grudi. Ne osjećam čudno radi. Ne postoji ništa sveto ili seksualne ostaje da se vidi. "

Objavljeno ispod je slika prekrasne majke, njena zabava roze oblikujete kosu uredno, njene gole grudi hrabro koji nose njene ožiljke.

load...

"Ono što je tu za vas da vidite je šuplje ruke jame. Rak dojke prvo se širi na svoj pazuha limfnih čvorova. Pošto moja je bila pod lijevu ruku, oni uklonio sve moje limfnih čvorova i mnogo tkiva. Možete također napomenuti rez koji je unakažen, jer to stalno otvaraju nakon operacije. "

Ona je podijelila svoje osjećaje na bolest i njene vitalne operacije: To me opljačkali od plemenitih dio mene koji sam nekad hranila moja djeca sa. To oduzela dio mog seksualnog identiteta. "

I sa stoički ciljem održavanja svoju snagu, Christi odlučili da prihvate njen ožiljke: "Kada sam odlučio da ne moram rekonstrukcije bilo je mnogo razloga, ali što je najvažnije, to je bilo zato što me je moja djeca dovoljno video dole. Želeo sam ih jak da me opet vidim. Hteo sam da imaju njihove majke su znali. "

Pa kako se to poklapa sa Velikom Kupaonica Debata 2016.? Dugo vremena Christi bio zadovoljan s njom odluku da izbegne rekonstrukciju.

Do pitanje na javnim mjestima 'Da li ste žena? Jesi li ti čovjek? Jeste li transrodnim? ' postalo nešto što se suočavaju iznova.

Ona je objasnila: "To nas je boli preživjelih. Nedavno sam primetio više oči pokušavajući da shvatim. Na dućana, restorana. Walmart je bio najgori. Želim da vrištim, da! Vi vidite kako treba! Ovo je raka dojke. Molimo Vas da provjerite sami! ' Ali umjesto toga sam pustio oči ispuniti njihova u gotovo molbu za promjene u ono što je postalo naše društvo. "

Žene - sve nas što se toga tiče - tu da osnaži, motivirati, i razumiju jedno drugo. Naša frizuru, odjeću, a posebno kabina izbor, ne bi trebalo da utiče na naše odluke drugih.

Opstanak i optimizam Christi je nas ohrabruje da razmotri ono što je zaista važno u životu - i da će mnogi se slažu da je to ko koristi toalet pored tebe?

Ona završava: "Jedna stvar koju znam za DAMN sigurno je da nema vremena za gubljenje. Svaki dan (po riječima Brendon Burchard) Moramo ljubav. Moramo raditi stvari koje su bitne moramo živeti. "

Pogođeni Christi priča? Pročitajte o ovom 5 minuta dnevno navika koje bi mogle smanjiti rizik od raka

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zašto se osećate kada niste u kategoriji normalne težine

Post Zdravlje

Ova žena pokazuje kako je stvarno kao da ima endometriozu

Post Zdravlje

5 jednostavnih dodataka za zdravo srce

Post Zdravlje

5 nutritivnih stručnjaka o tome kako sprečiti nadimanje na Božižu

Post Zdravlje

Može li koristiti vaš telefon u krevetu izazvati slepilo?

Post Zdravlje

Da li je loša ideja da imam seks dok sam zatvoren?

Post Zdravlje

6 simptoma koje niste shvatili bili su pms

Post Zdravlje

12 jednostavnih načina za uspavljivanje lepote

Post Zdravlje

5 stvari koje mogu izazvati noćnu znojenje

Post Zdravlje

Kako se baviti depresijom - vašom potrebom za znanjem

Post Zdravlje

Čekajte, da li imate orgazme da spavate bolje?

Post Zdravlje

Imate li odlučnost umor?