Probao sam da spavam dve nedelje - evo šta se dogodilo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Probao sam da spavam dve nedelje - evo šta se dogodilo

Probao sam da spavam dve nedelje - evo šta se dogodilo

Izgleda da je sve u glavi.

Često sam sanjao o tome što bi moglo biti kao da se dobro naspavao je - za moj um da prestane vraćajući one tekstove iz mog bivšeg i za DOMS konačno nestati kad puzim u krevet. Govorim snove naravno; Morao bih da actuallynod off doživjeti bona fide snove.

Dakle, ja sam skroz zdrav život u cjelini, ali bio sam nerado skočiti na čistu spavanje voz, iako moje sumnjive obrasce odlaganja me ostaviti radi na prazno. Ja bih uvek diskontiraju kao hir u prolazu, a ne pravi, nauke podržava, poboljšava život lijek.

Za neupućene, čist spavanje bi trebalo da povrati dobar ritam spavanja po protjerao sve svoje loše navike. To je, rekao je da postavite vaše tijelo na prirodan put do dobrog noćnog odmora.

load...

Upitnik učinjeno, onda sam prošao fizički sa doktorom i imao je sastanak sa terapeutom, gdje sam morao da identifikujete datum mog sna počeo da se pogoršava i pokušati pronaći mogući okidač (Nemam ništa).

Korake sam propisana su opsežne i malo zastrašujuće. Ustajanje u 06:00 svaki dan (da, to je vikendom, previše), tech embargo jedan sat prije spavanja i zabranu kofeina nakon 12:00. 'Ako imate kafu u 10h, i dalje ćete imati 20 miligrama kofeina u vašem sistemu kad odete u krevet. To može biti vrlo razoran. '

Ali, ono što je trebalo da radim na tome posljednjih sat vremena bez telefona i bez Netflix?

Prvo, bio sam pronaći udoban usoljenu sjesti i zapisao u tvrdom knjizi pet pitanja koja su me brine. Za svaki negativan, morao sam pronaći pozitivan aspekt, a zatim zalupi knjiga zatvorena, kao da zatvara moj mozak na njih. Kada sam se probudio u noći, morao sam podsjetiti na udar knjige zatvaranje, a ne razmišlja o mojim problemima. Zatim, bio sam koristiti meditativebreathing vježbe uče u terapijske sesije - udisati za tri sekunde, izdahnite tri sekunde. Za ostatak sata sam pročitao knjigu.

load...

Moje spavanja također promijenjen - 10:15-11:00 - u praksi 'ograničenje sna'. Zvuči kontradiktorno, ali idem u krevet kasnije pomaže izgradnjom unutrašnji pritisak na spavanje. Tri dana u i primetio sam novi, poboljšani kvalitet mog sna.

Nakon nedelju dana, bio sam čist spavanje obraćenik. Odlaganje vremena na ekranu, plus čitanje i vežbe disanja, stvarno mi je pomogao da se dobro naspavati se. Prestao sam probudio tokom cijele noći, i počeo sam dane osjećaj pravilno odmorno.

Nakon tjedan dana po pravilima rigidno, prilagođena sam plan da bolje odgovara mojim potrebama. Na boda, osjećao sam se kao da sam previše trudi da dobro spavati, koji kao kontra-intuitivno. 'Morate odem do gole kosti na početku ", kaže profesor Vilijams. "Onda možete ponovo uvede jedan stresori po jedan, tako da razumijem što negativno utiče na vas." Dakle, ja više ne mogu svi pet brige, ali ja i dalje sklupča uz dobru knjigu prije nego svetla.

Dalje ne znam kako da izliječiti vaše drijemali nevolje? Pročitajte ovo iz prve ruke račun Kako sam savladao 20 godina spavanja anksioznosti i Insomniaor pogledajte naš 9 Expert Savjeti o tome kako bolje spavati. 

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako vratiti želudac posle trudnoće

Post Zdravlje

5 činjenica o zdravlju vagine koje svi trebaju znati

Post Zdravlje

Martial arts pro otkriva osvežavajuću postpartumnu transformaciju fotografiju

Post Zdravlje

Kako izgleda kao histerektomija starije od 25 godina

Post Zdravlje

6 vrsta čudnih (ali i kul) stvari koje niste znali za spermu

Post Zdravlje

9 poznatih osoba kako upravljaju depresijom

Post Zdravlje

Konačna vremenska linija za popodne do kreveta koja garantuje dobar noćni san

Post Zdravlje

Odlična i čudesna trudnoća: datum roka je napet

Post Zdravlje

Festivalski izazov: bestival

Post Zdravlje

5 mita za fitness trudnoće koje morate ignorisati

Post Zdravlje

Zašto sam se odlučio da ne rekonstruiram svoje grudi nakon mastektomije

Post Zdravlje

19 načina boljeg spavanja večeras