Problem je spavanje? Ovo je brzo zaspati | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Problem je spavanje? Ovo je brzo zaspati

Problem je spavanje? Ovo je brzo zaspati

Pored toga, kod kuće sna lijek koji može produžiti svoj san za 84 minuta.

Kako biste ocijenili svoj higijena sna? Da li imate redovnu rutinu spavanja ili ti okrenuti aplikacije spavati kad se bore da zadremate odmah? Nisi sam ako se nađete stalno traži Google kako zaspati brzo, a prosjačenje noći bogova, "Pomozi me da spavam! '

Prema jednoj studiji Aviva, u Velikoj Britaniji je nacija pojedinaca neispavan. Uzimajući sedam do osam sati je ambicija većine Britanaca, može se kao daleki san. Pogotovo ako ste jedan od 37% po sopstvenom priznanju noćne ptice koje rijetko dobiju dovoljno sna.

I to ne samo z je propuštaš dalje. Nedostatak sna utiče svoj svakodnevnom životu, sa više od polovine britanske žena ispitanih u Aviva je zdravstveni pregled UKreport koristeći umor kao razlog da se ne ostvare. Više zabrinjava iako je uticaj da dugotrajno nedostatak sna ima na mentalno zdravlje. Istraživanja pokazuju da oni koji dobiju samo između 4 i 5 sati kip noći češće biti razdražljivi, pod stresom i zabrinut.

load...

Ono što odmah je potrebno da se zaustavi taj način možete zaspati brzo 

Dok ne postoji jedan brzopoteznim rješenje za nesanicu, ne morate držati u potrazi za odgovorima o tome kako da se na spavanje. Od aplikacije san tehnikama spavanja, postoje tona resursa će vam pomoći da zadremate.

Ali prije nego što dođete do za alat san, stručnjak Lisa Artis od spavanja Vijeće predlaže pokušate razbijanje ove loše navike spavanja:

1. Ne brini 

"Ako niste zaspali u roku od 15 minuta, ustani i uradi nešto opuštajuće. Postanite toplo mliječno piće, pročitajte u slabo osvijetljenoj prostoriji ili igrati sami komad smirivanje muzike na niskom volumenu. "

load...

2. Ne sat sat

"Buđenje u 4 ujutro i izračunavanje koliko sati imate dok se alarm ugasi stvara nervozu. Pokušajte izbjegavanje provjerite brzo vreme ako se bori da se na spavanje i razbiti taj sat gleda rutinu. "

3. Pustite naprezanja

"Ako brinete o problemima iz dana u dan, bilo da je to financije, zdravlje, obitelj ili posao, a zatim napravite spisak zadataka i zapisati bilo zabrinjavajuće misli. To će vam pomoći da rastereti i da će očistiti um za spavanje. "

4. Nemojte koristiti elektroničke uređaje

"Plavo svjetlo koje emituje od ovih uređaja igra pustoš sa svojim unutrašnjim sat tijelo, i ima utjecaj na vrijeme koje je potrebno da se zaspati."

Ako ste pokušali da se prekine ciklus i smanjiti ove, ali i dalje se ne da malo sreće, onda ne paničite. Postoji mnogo drugih načina da se uhvati te z-a.

Hoće li spavati tehnike mi pokazati kako zaspati brzo?

 

Postoji mnogo razloga zbog kojih možda nećete moći zaspati brzo -, izgleda možda izgleda ne može da zaustavi svoj um od zujanje vi jednostavno ne mogu da se ne udoban, ili ne možete prestati misliti o tome da ste ne mogu prestati misliti.

Bez obzira na to što je uzrok, postoji niz alata i tehnika san koji će vam sići na zemlju snova u nema vremena.

Tehnike disanja za spavanje

Postoji razlog da joga je hvaljen kao zdrava praksa za duh i tijelo. Studije pokazuju da je osnovni tehnike disanja zaposlen u kratkom sjednice na strunjačama pomoći da se opustite svoj um, a isto se može primijeniti pri pokušaju zaspati brzo.

Popularna vježba, poznat kao 4 - 7 - tehnika 8 disanja, fokusira se na spor, redovne i duboko disanje kao način da se de-stres. Brojke se odnose na tačke kada disanje u, držeći i izdisaja.

  • Kako se koristi 4 - tehnika 8 disanje - 7
  • Početi izdisanjem kroz usta, stvarajući 'Whoosh' zvuk
  • Udahnite kroz nos za četiri tačke
  • Zadržite dah sedam tačaka
  • Izdahnite kroz usta za osam tačaka
  • Ponovite ciklus, završetak četiri runde u ukupnom

Do kraja četvrtog kruga, trebalo bi da bude osjećaj mnogo opušteniji, i nadam se da na putu do sna odličan noći.

Početna pravna sredstva za dobar san

Da biste sebi najbolju priliku za zaspati brzo svoj prep san treba prije nego penjanje pod plahte. Unesite kući pravne lijekove koji su široko priznat kao koristan alat u ublažavanju nesanice.

Piti soka od višanja

Prema novom istraživanju, trešnje juicecould zapravo produžiti svoj san za 84 minuta-to je jedan sat i 24 minuta produžetaka, a spavate svake noći. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Nije!

Naučnici na Louisiana State University otkrili da čašu voćnog soka sadrži sastojke koji blokiraju hemikalije koje nas zaustavi od spavanje.

Popili

Zamijeniti uobičajeni noćne topli napitak za šolju toplog mlijeka i meda za oslobađanje sna izaziva hormona serotonina u mozgu, ili se odlučiti za biljni, krunica ili čaj od kamilice kao studija sa Univerziteta Monash u Australiji otkrila je da oni sadrže sastojke koji mirno um.

Sleep dodaci

Ako toplih napitaka nije za tebe, onda melatonina dodatak može biti ključ za dobar odmor. To je pomoć sna, i dok se prirodno proizvodi u tijelu, stručnjaci Hadassah Medical Center u Izraelu otkrili da kada se hormon uzima u obliku dodatka dovesti do povećanja od oko 13 minuta sna.

Sleep gadgete

Sa app store samo jedan klik daleko na svojim mobilnim, možete preuzeti aplikaciju san će vam pomoći da zaspite brzo. Mnoge aplikacije su besplatne, a tu su i toliko na tržištu da se pobrinu za vaše individualne potrebe san. White Noise je slobodan san aplikacija koje možete preuzeti na pametni telefon, a aplikacija će vas igrati opuštajuće zvukove i umirujuće glazbe.

Ipak, pokušajte da ne stavi previše pritisak na sebe dobiti prestižni osam sati, jer ističući da ne spava može - pogodili ste - vi zaustaviti od zaspali.

Kako zaspati odmah

Na žalost ne postoji jedna veličina odgovara svima kada je u pitanju zaspao odmah. Ali 24 sata spavanja Guidefrom Namještaj Village ima jedan vrlo jednostavan trik za svakoga tko treba malo pomoći.

"Boreći se da ostavim? Ako vaš spavanje okruženje je u neredu, vaš mozak interpretira to kao nedovršena zadatak. Očistiti nered i to može pomoći da bolje spavate ", ukazuju stručnjaci.

To vrijedi go...

Kako zaspati kad nisi umoran

Ako san je još uvek izbegava, Lisa ima neke ideje o tome kako da odlutaju. Evo nje top saveta:

Dim svjetla

"Tama je imperativ da dobijem dobar san kao povećava proizvodnju melatonina, san izazivanja hormona. Ako ste u slabo osvijetljenoj prostoriji, ti si više vjerojatno da se osjećaju pospano. "

Malo ohladiti sobu

"To dovodi do sna, ali ne dozvolite sebi da previše hladno - posebno noge. Hladna stopala mogu biti remeti na spavanje, pa staviti na neke čarape. "

Meditirati

"Slušanje meditacije ili sabranost playlist će vam pomoći očistiti um i opustite tijelo."

Uzmite toplu kupku

"To otvara temperaturu tijela, andass se preselite u svoj hladnjak spavaća soba izaziva temperaturu padne što čini da se osjećate pospano."

Kako zaspati kad si bio na telefonu prije spavanja

Kao što je Lisa pomenuto, plavo-bijelo svjetlo dao isključiti mobilne, laptop i elektronskih uređaja trikove naše tijelo u mislim da bi trebali ostati budan. Stručnjaci preporučuju spuštanje uređaja sat vremena prije odlaska u krevet, ali ako jednostavno ne mogu sami zaustaviti iz Instagram svitak prije udara u jastuk postoji nešto što možete učiniti.

Prilagodite postavke svjetline telefona. Većina telefoni će imati opciju da zatamni ekran da se prilagode tami, i prelazak na ovu noćnu smjenu mijenja boje koji koristi ekran, što olakšava kasnije spavati.

U suprotnom, naučnici sa Univerziteta u Upsali u Švedskoj objavio studiju u Sleep Medicine ohrabruju ljude da provode više vremena izvan tokom dana da bi se suprotstavili efekte kasnih noćnih ekrana.

"Naš glavni nalaz je da je nakon dnevna svijetla izlaganja svjetlosti, večernji korištenje samosvjetleći tableta za dva sata nije uticalo san u mladih zdravih studenata", objasnio je glavni autor Frida Rångtell.

Dakle, ako patite od nesanice, ključna stvar da to nije za paniku - samo isprobati neke od ovih saveta i trikova kako bi se osiguralo da imate dovoljno odlaganja, a vi ćete biti van kao svetlo u nema vremena.

Pitate se kako nedostatak sna utiče na vaš trening? Bacite pogled atWhy odlazak u teretanu posle samo 6 sati spavanja mogu povećati Body Fatand whyA dobar san više vrijedi Vaša dobrobit Than A Pay Rise

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako vratiti želudac posle trudnoće

Post Zdravlje

Top 10 namirnica za dobar noćni san

Post Zdravlje

Da li postoji previše dugo vremena da se kontrolišemo?

Post Zdravlje

6 razloga za težak vaginalni pražnjenje

Post Zdravlje

Spotiranje između perioda? Zbog toga imate neočekivano krvarenje

Post Zdravlje

Da li je loša ideja da imam seks dok sam zatvoren?

Post Zdravlje

Menstrualni čašak: 6 stvari koje treba da znate o mesečniku i više

Post Zdravlje

11 slučajnih razloga zašto je vaš period potpuno nestanak

Post Zdravlje

To se dešava sa vašim telom kad ga držite i izbegavate toalet

Post Zdravlje

Moraš vidjeti zapanjujući način kako ova žena dokumentuje njenu dvostruku mastektomiju

Post Zdravlje

Ono što se dogodilo kada je tri dvadeset i dve žene izvršilo test plodnosti

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?