Šta prvo treba da se desi: četkanje zuba ili zatezanje? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Šta prvo treba da se desi: četkanje zuba ili zatezanje?

Šta prvo treba da se desi: četkanje zuba ili zatezanje?

Mi podmirenje raspravu jednom i za sve

Prvo, velika rekvizite za čišćenje koncem na sve. Redovito četkanje doseže samo 60% vaših zuba je površine, ostavljajući za sobom plak, ljepljive film uzrokovan nakupljanje bakterija - što može dovesti do karijesa, bolesti desni i loš zadah. Dakle, čišćenje koncem stvarno je dealbreaker.

Rad u časopisu Journal of Periodontology utvrdio da više od dve nedelje, oni koji su brušeni i flossed iskusni 38% manje slučajeva gingivitis (upale, krvarenje desni) od onih koji su samo brušenog. Zubni combo također smanjuje loš zadah.

SO je služba ORDER važno?

Da. "Mi bih preporučio da interdentalne čišćenje se vrši pre pranja", kaže Elaine Tilling Britanskog društva za dentalnu higijenu i terapiju i Tepe šef kliničkog obrazovanja. "Oslobađanje na stagnaciju plaka i hranu iz između zuba onda dozvoljava ovih površina koristi od zaštitne sastojke paste za zube i ispiranje usta." Naime fluorida, ključni igrač u sprečavanju karijesa.

load...

Stagnira plaka može pustiti prilično grozno miris. Dakle, pranje zuba nakon čišćenja između zube ne dozvoljava četkice za zube da biste uklonili sve stare bitova plaka koje su poletio sa čišćenje koncem - i za pastu za zube da se dodatno "Osvježite" dah.

STRING NIJE tvoja stvar?

Ne može da se suoči sa faff od konca? Happy Days - tu je još efikasan način da se dođe do onih oralne kutke i pukotinama. "Ugradnje interdentalne čišćenje u svoje svakodnevne rutine je ključna stvar ovdje, kao pranje zuba sama ne može ukloniti plak graditi-gore u prostore između zuba", kaže Tilling. "U stvari, ne četkanja između zuba će ostaviti do 40% površine zuba netaknut." Zastrašujuće činjenice.

load...

Ne samo da su interdentalne četkice lakši za korištenje, što redovno čišćenje daleko lakše naviku da se usvoji, ali studija akademski centar za stomatologiju u Amsterdamu i našli su uklonjeni trećinu više plaka od zubni konac.

Klinički, Flossing je korisno samo za osobe sa vrlo uske prostore između zuba - interdentalne četkice, kao Tepe Interdental Brushesare jednostavna i efikasna alternativa konac gdje su dovoljno veliki da ih, čineći čišćenje prostora između zuba mnogo prostora lakše navika da se usvoji.

Dakle, imaju tendenciju da se praznine prvo onda to počistili. To je zub u pitanju.

Imate li gori pitanje? Emailus ili tweet @UKWomensHealthusing #ASKWH

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Postoji novi način spavanja paleo

Post Zdravlje

Britanci su najsrećniji koji smo bili godinama. Evo 5 ekstremnih naučnih teorija zašto

Post Zdravlje

Lični trener koji je prošao 8 godina bez vremena - i vratio ga

Post Zdravlje

Može li jesti sira zaista dati noćne more?

Post Zdravlje

Simptomi menopauze: nisu uvek očigledni

Post Zdravlje

8 načina za de-bloat kada imate svoj period

Post Zdravlje

10 slika koje konačno dokazuju psi smanjuju stres

Post Zdravlje

7 trikova koji će vam pomoći da zaustavite stres jedenje nakon grubog dana

Post Zdravlje

Esencijalna ulja lavande mogu biti trik da zaustave sneg od 16 sati

Post Zdravlje

Ono što vaš dosledan period krvi znači vaše zdravlje

Post Zdravlje

Imate li odlučnost umor?

Post Zdravlje

Sexualna navika koja je mogla da poveća vaše šanse da nešto uhvati