Studija sugeriše da pilula može da poveća rizik od raka dojke za 40% - pa koji je dogovor? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Studija sugeriše da pilula može da poveća rizik od raka dojke za 40% - pa koji je dogovor?

Studija sugeriše da pilula može da poveća rizik od raka dojke za 40% - pa koji je dogovor?

Razgovarali smo sa Breast Cancer UK doći do dna ove zastrašujuće statistike

Naučnici na University of Michigan su uradili studiju razmatra učinak hormona koje proizvodi određenih kontrola rađanja pillson rizik žene od raka dojke.

Nažalost, rezultati zvuči malo zabrinjavajuće.

U izjavi na sajtu univerziteta su rekli: "The University of Michigan studija bio motivisan dokazi da povećava rizik od raka dojke sa hormonalnim izlaganja.

"Autori su ispitali sedam najčešće propisane tablete za kontracepciju i otkrili da su četiri formulacije učetvorostruči nivoa progestina, sintetičke verzije hormona progesterona, a drugi formulacija rezultirala je 40 posto više izloženosti etinil estradiol, sintetičke verzije estrogena. "

load...

Međutim, prije nego što bacim tabletu kroz prozor i odlučiti za život celibata, postoji nekoliko stvari koje treba razjasniti.

Prvo, to nije bio allbirth kontrolu, što je posebno u kombinaciji oralnih kontraceptiva koji dojke direktor Rak Velikoj Britaniji, Lynn Ladbrook navodi da već znaju ", blago povećava rizik od raka dojke."

Ovo je mjesto gdje vaše GCSE Biologija možda ćete iznevjeriti, ali držimo se s nama...

Lynn je nastavio: "Estrogeni [koji su proizvedeni ovim kombinaciji pilule] povećavaju rizik od razvoja raka dojke uglavnom zbog njihove sposobnosti da povećanje stope deobe ćelija i njihovu sposobnost da promoviraju rast estrogena odgovorne tumora.

load...

"Što više ćelija podjele, veće su šanse mutacije će se dogoditi i akumulirati. Akumulacija određene mutacije u majčinom ćelije mogu dovesti do raka dojke. "

Međutim, kao što je profesor Michigan počiva iza istraživanja, Lynn Ladbrook se ne sugeriram vam odbaciti svoj kontracepciju, jednostavno da shvatite činjenice.

Obe žene ukazuju na to da je od suštinske važnosti pronalaženje pravu formulu.

Na žalost, malo toga je do farmaceutske kompanije što ih, međutim, imaju pravo i dužnost na sebe da postavljaju pitanja.

Većina ljudi uzimaju oblik u kombinaciji hormonsku kontracepciju jer se smatra efikasniji od "mini pilula ', koji je progestin samo (u regularnom vremenu ove pilule je bitno), ali ako ste zabrinuti, raspravljati ovu opciju ili otherswith svom lekaru.

"Ako imate zabrinutosti u vezi pilule, važno je da se obratite lekaru prije uzimanja bilo kakve odluke ili da se skine bilo propisane lijekove. Da li vaše istraživanje i razgovarati sa svojim lekarom o kojima kontracepcijske pilule je najprikladnije, kao i moguće alternative ", objasnio je Lin.

I dalje zbunjena? Pročitajte najviše guglao pitanja o kontracepciji, odgovorio.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Simptomi Pcos sada pogađaju 1 od 5 žena - znaju znakove

Post Zdravlje

Koji je vremenski period za vas? Istražuje

Post Zdravlje

8 jednostavnih načina za povećanje plodnosti

Post Zdravlje

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Post Zdravlje

7 brutalnih problema sa kožom koje možete dobiti od seksa

Post Zdravlje

Iskusna dvostruka mastektomija jedne žene: modrica, slaba, na vrhu sveta

Post Zdravlje

7 stvari koje ne biste trebali učiniti vašoj vagini

Post Zdravlje

13 stvari koje ne shvatate smanjuju vašu plodnost

Post Zdravlje

Novi pametni tampon se razvija u SAD

Post Zdravlje

Nova mamina sirova fotografija predstavlja realnost rodjenja

Post Zdravlje

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

Post Zdravlje

Znak koji predviđa koliko će dugo ostati plodno