Tajne upravljanja stresom od 5 uspešnih žena u wellnessu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Tajne upravljanja stresom od 5 uspešnih žena u wellnessu

Tajne upravljanja stresom od 5 uspešnih žena u wellnessu

Jer malo na poslu može biti dobro za vaše zdravlje

Stres: mi stalno je rekao da je ružna reč. Dare pate od toga i vi ste propali. Ne iznenađuje što sada provodimo dana - posebno one na poslu, kralj svih stresora - očuvanje našeg uma iz ove teške emocije.

Nikada ranije ujutro meditacija (biljni čaj u ruci); umirujuće lavande stolu sprejeva, angst prkosi HIIT ručka klase i opsesija sa feelgood Insta citati toliko vode-of-the-mlin. 

A onda tu je i unaprijed rezervirati večeri joge stručno tempirano sa svojim cirkadijalni ritam, naravno, da vas uljuljkati u neophodnu '8 sati.

load...

Zašto je onda, je postizanje unutrašnjeg zen u 11 sati u ponedeljak nemoguć izazov? Pa, da nas, da ti je nešto: prema novom istraživanju koje Indiana University malo posla stresa je dobro za vaše zdravlje. U stvari, u odnosu na one u lakšem uloge, vi ćete biti za trećinu manje šanse da umru ranije. Iako je, kao u kontroli svog radnog procesa i imaju slobodu nad odlukama su ključni.

Pitali smo pet uspješnih žena koje su svoj rad život u svoje ruke, osnivanjem vlastite wellness biznisa da otkrije kako oni upravljaju povezane stres na poslu i koristiti ga u svoju korist.

Lily Simpson, osnivač Detox Kuhinja

 

"Suočavanje sa stresom je nešto što je bitno ako želite pokrenuti vlastiti posao. Postoje dugi sati, teške odluke i stalnim pritiscima (obično samo-sebi!) Da se postigne. Uvijek sam nosila s tim baveći sva pitanja idite i ne osvrćući se. Osećam briga je uvijek rezultat ne radi o situaciji, tako da je brže možete, to bolje.

"i ja sam veliki vjernik u vizualizacije, pa ako znam da imam veliki sastanak ili događaj, ja ću vizualizirati najbolji ishod prije nego što ja to radim. To obično znači da stvari idu po planu i stres je otklonjena!

"Ali ono što zaista mi pomaže je moj ključ životni moto:" Nekako je sve uvijek će raditi out "Jer ja stvarno vjerujem da, stres nikada neće me totalno progutaju.".

load...

Detoxkitchen.co.uk

Alison Hatcher, suosnivač Studio One

 

"Ja napredovati off osporava i ohrabrujemo sebe da uživaju u tome. To me pokreće. Pronalaženje ravnoteže između rada, obitelji i privatni život može biti teško, ali pronalaženje vremena da bude prisutan i zahvalan centara moj um i pomaže odbiti stresa.

"Moja sestra i suosnivač Sarah i ja poslati jedni drugima zahvalnost poruka da se podsetimo sve divne stvari koje imamo - to je naša mala meditacija To također pomoći posjeduje fitness studio gdje možete pop u jogu kad god je potrebno. A napuniti! "

Studioone.co

Sally Dixon, osnivač i kreativni direktor Svaka sekunda

 

"Kada pokrenete vlastiti posao, vi osjećate kao da morate biti" sve u sve vreme. Za prve dvije godine sam raditi kasno noću i vikendom, i povratak kući učiniti više posla na mom laptopu. Došao sam iz porodice sa jaku radnu etiku i pronašao stres pokretanje novih poslovnih uzbudljivo, ako je iscrpljujuće.

"Ali ja sam nedavno saznao da vjeruju da je u redu da se dana kad nisam 'sve u', i slušajte moje tijelo i uzeti pauzu. Usporavanje mi je omogućilo da se ne samo time out za sebe i živjeti zdravije, ali da dođu do boljih ideja i steći obnovljenim fokusom. Ja više ne radim vikendom, osim ako neki događaj čini apsolutno neophodno, plus kasno noći u uredu ili na laptopu kod kuće su stvar prošlosti.

"Moj novi trik za uzimanje dovoljno vremena od hoda svuda, a ne skakanje u automobilu ili na cijevi iz jednog imenovanje na sljedeći. Mislim da je to raspored stvari, tako da imam vremena da hoda između njih mi daje prostora ( i vježbe, bonus!) moram da se ne dozvoli stres preuzme. "

Everysecondcounts.co.uk

Caroline Lucey, osnivač Active u Style

 

"Moja nedelja su stalni žonglirati između radi svoj posao i tražim nakon dvoje djece, kao i pokušava da smesti u nekim vježbanje, svakodnevne zadatke domaćinstvo i vrijeme sa suprugom, prijateljima i obitelji. Zbog toga je važno da sam 100% u organizaciji svake sedmice - imam vremena slotova za sve, tako da ne mogu uklopiti u koliko je to moguće.

"trudim se da ne dozvoli rad i porodice stvar preklapanja - to znači da nemaju djecu u kancelariji, a ne radi e-mailove dok sam ja ' m kod kuće s njima. To nije uvijek moguće, ali to svakako pomaže da stres na minimum. Takođe se trudim i imaju najmanje 20 minuta za sebe svaki dan - da li je kupala, čitajući moju knjigu prije spavanja ili rano ustajem da imaju sjesti u miru uz čaj ili limun vode ".

Activeinstyle.com

Hilary Rowland, osnivač i kreativni direktor BOOM Cycle

 

"Mislim da je malo stresa je dobra stvar. Težnja za nešto sa svom svojom snagom može osjećati stresno u kratkom roku, ali je način osjeća bolje ukupne nego igra na sigurno. To je tako mnogo nagrada.

"Za upravljanje stresom koji dolazi uz velike i izazovne ciljeve morate pronaći način da isključi nekoliko puta tjedno. Radim ovo sa vježbe, i bum Biciklizam je savršen, jer sam bukvalno izgube u ovom trenutku i muzika i zaista može dati sebi pauzu. Ponekad kada izađe iz vožnje, osećam se kao da sam meditirao. Mislim da sam od sebe samo dok se bore za izazov, dokle god sam u mogućnosti da se znoji sve to kada Trebam."

Boomcycle.co.uk

Razmišljanje promjene karijere? Biti inspirisan direktor London koji je napravljen vrti jedan od najpoznatijih žuti karton klase glavnog grada. 

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kontracepcija koja bi mogla smanjiti rizik od hvatanja HPV

Post Zdravlje

Kako govoriti o ginekološkim pitanjima i ne osjećati se neugodno

Post Zdravlje

18 spavajnih činjenica koje će revolucionirati tvoj san

Post Zdravlje

Odgovorio je na najsigurnija pitanja o kontracepciji

Post Zdravlje

Majka pravi reklame kako bi istakla lepotu strija

Post Zdravlje

5 najboljih ojačivača prirodne energije

Post Zdravlje

Top 10 namirnica za napajanje vašeg mozga za naporan dan na poslu

Post Zdravlje

21 dan izazov: meditativna nedelja 2

Post Zdravlje

7 načina da isključite svoj mozak, tako da možete zapravo spavati noću

Post Zdravlje

Simptomi menopauze: nisu uvek očigledni

Post Zdravlje

6 stvari koje treba da znate o seksu kada imate iud

Post Zdravlje

Šta 5 žena govori kada ljudi pitaju zašto ne žele decu