V reč | BA.GlobalScienceCollaboration.org

V reč

V reč

Hajde da razgovaramo o tome

Bilo kojoj fazi ste u životu, velike su šanse da ste prilično dobro poznajete svoje telo. Bili ste kroz uspone i padove, i iako možda nisu uvijek slagali, ti si došao da poštuju i zaista brinu jedni o drugima.

U stvari, mi smo spremni da se kladim da idete na neke velike duljine kako bi se osiguralo da vaše tijelo osjeća svoje najbolje svaki dan. Možda je to zelena smoothie vas oboriti svako jutro ili na sjednici ručka teretanu ste uspjeli stisnuti u. Ili možda je to meditacija ti u večernjim satima ili vikend masaže počastite se.

Vi znate svoje tijelo i želite da se pobrinuti za to.

Pa zašto su više od 50% britanskih žena neugodno govori o intimnim zdravstvenim pitanjima?

Možete razgovarati sa svojim frizer o vašoj kosi nevolje (kao što je fiksiranje da rese ste pokušali smanjiti sebe) i razgovarate sa svojim PT o zabrinutosti težina (bingo krila, nestati!), Pa zašto onda ne ćete razgovarati sa svojim GP o svom vagina?

load...

Ako ste kao puno žena, iznad kazna može da izazove nehotični jeza - i to ne samo zbog daleko previše naletima šiške uspomene. Nedavno istraživanje Vagisil otkrila je da 42 posto žena su baš riječ vagina. Još više iznenađuje je činjenica da je samo 7 posto žena reklo je da su izgledali na njihove vagine redovno! 

Ovdje na žensko zdravlje HQ, nismo bez krivice ni. Catch nas na sastanku brainstorming i to je sto ideja u minuti o hrani, dijetama, treninga, stres, spavati - šta god hoćete, mi smo razgovor o tome. Ali, kada razgovor pretvara u našim intimnim područjima, pa, recimo samo da ima više nego samo nas nekoliko crvenim.

'Hej!' Čujemo da plačeš. "Ja ne mogu biti na ime osnovi sa svojim genitalije (gledamo na vas Owen Wilson), ali smo dobro. Mi razumijemo jedni druge - Znam ono što ga čini osjećati dobro i znam kad se čini... Ne tako dobro '.

load...

Dok to definitivno nije loša stvar, činjenica je da život nije samo o uspone i padove - tu je puno između, previše.

I vaša vagina svakako ne treba biti samo o rješavanju problema. Da li bi ti samo pomoću šampon kada vaša kosa ima ispucale vrhove? Da li da počnemo perete zube kada dobiješ šupljini? Ne, naravno da ne.

Svi smo se pobrinuti za naše lica i tijela pomoću posebnog losiona, pere i kreme; Baš kao i ostatak našeg tijela, naš intimni koristi kožu od nekih dodatnih TLC previše.
Jeste li znali da vaša vagina ima više znojnice od tvog pazuha? Ona također ima blago kiseli pH, obično negdje između 4.5 i 5.0, kako bi dobre bakterije uspješan i loših bakterija u uvali. Jedan od načina da se održi zdrav vagina je da koristite proizvode koji su posebno dizajnirani za naše intimne područja, poput pranja koji podržava zdravu pH ravnotežu.

To nije sve - tu su i dosta stvari koje možete učiniti za bolje intimne zdravlje.

Prema riječima stručnjaka na Vagisil, kontrolirati vaginalni miris, vlažnost i pražnjenja, pobrinite se da promenite znojav workout odjeća i kupaći kostim brzo i izbjeći ograničavanje i nepodnošljivi tkanine. Umjesto toga, odlučite se za pamučnu rublje, koja je zajedno sa over-the-counter anti-svrab kreme i maramice, može pomoći u ublažavanju bilo svrab simptome. Svrab, znoj, mirisa i iritacije može dogoditi bilo kome od nas u bilo koje vrijeme, bez obzira na godine, na vrijeme, ili naši hormoni.

Ali iznad svega, najvažnija stvar koju možete učiniti za svoju intimnu zdravlje je shvatiti više o tome.
 
Dakle, pričajmo o V riječ. Počnimo govori o vaginama.

Pogledajte video ispod da biste saznali više o intimnom zdravlju.

Ovo je Promocija zdravlja žene između doveo do vas Vagisil

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Spotiranje između perioda? Zbog toga imate neočekivano krvarenje

Post Zdravlje

Simptomi nestanka: znaci nisu uvek očigledni

Post Zdravlje

Tačno šta da radite ako zaboravite da uzmete pilulu za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

Strašna istina o tome zašto mnoge žene ne mogu povratiti tokom seksualnog napada

Post Zdravlje

Nauka potvrđuje da vitamini u trudnoći nisu vrijedni

Post Zdravlje

Ako klik na olovku pogreši vas, možda ste genije i druge vesti

Post Zdravlje

Zašto više mladih žena nego ikada nedostaje perioda

Post Zdravlje

Da li vam kontrola roditelja stvarno teži?

Post Zdravlje

Kako sam počeo da prevladavam 20 godina sna i anksioznosti spavanja

Post Zdravlje

7 stvari koje ne biste trebali učiniti vašoj vagini

Post Zdravlje

Zašto sam se odlučio da ne rekonstruiram svoje grudi nakon mastektomije

Post Zdravlje

Kako je najbolji dan ikada, prema nauci