Vi ste zabrinuti za svoje grudi koje su potpuno normalne | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Vi ste zabrinuti za svoje grudi koje su potpuno normalne

Vi ste zabrinuti za svoje grudi koje su potpuno normalne

U čast Mjesec borbe protiv raka dojke, odgovorili smo svoj najčešći dojke zdravstvenih pitanja

Sise. Grudi. Sise. Kako god da ih zovem, svijest dojke je toliko važna - u skladu sa Breast Cancer Care, neko u Velikoj Britaniji je dijagnosticirana bolest svakih 10 minuta.

October je Mjesec borbe protiv raka dojke, a prema Cancer Research UK, 27% slučajeva su sprečiti tako što dojke više zdravstvenih svjesni i što promjene načina života. Imajući to na umu smo zaokružili sve što trebate znati o potrazi nakon grudi i držeći ih zdravi, od izgled seksualno zdravlje i raka dojke. 

Uvijek razgovarajte sa svojim GP ako uočite nešto neobično ili bilo kakve promjene u dojci (e).

Spava NA grudi loše za njih?

"Tvoje grudi su dva različita organa i svaki reaguje drugačije hormonima i razvija vlastitu količinu tkiva i masti", kaže kozmetički kirurg dr Todd Malan. Jedan krivac: mjesto licem prema dolje, što stavlja nepotreban pritisak na grudima. Odlaganje na vašoj strani također može doprinijeti grudi opuštene, kao gravitacija povuče svoj cure, istezanje ligamenata i kože.

load...

Dakle, spavate na leđima i nositi meke kup grudnjak, kao što su Belvia. Stavljanje jastuk ispod koljena neće zaustaviti prevrtanja, što znači da grudi ostanu pokazujući gdje želite - prema gore.

Da li je normalno da nema SEKSUALNO osećanje grudi?

Apsolutno. U stvari, 16 posto žena kaže da se ne seksualne stimulacije od svojih breastswhatsoever. Ali, ako se osećate teško učiniti po, možda samo treba promjenu taktike. Pitajte svog partnera da se fokusiraju na meso direktno iznad areole (u boji kože oko bradavice). "Istraživanja su pokazala da se žene osećaju više ugodne senzacije u ovoj regiji", kaže Jaiya, autor Essential Tantra.

Get vaš partner trljati ovog vrha zoni, sa kocku leda, a zatim duvaj za glave do pete jeza. Ili, oni mogu koristiti vrh njihove jezik lizati krugovima oko područja, polako kreće do vaše bradavice i areole. Ovo bi trebalo da aktivirate mišiću odmah ispod površine kože koja okreće na farovi - osvjetljujuće svoj dan nema kraja.

load...

Čitajte dalje. Može li pilula povećava rizik raka dojke?

Kako zadržati grudi SHAPE i Prevent opuštene

U vašem 20s omjer tkiva niže masti-to-žljezdanog čuva vaše grudi bezobrazan, dok vezivnog tkiva, pod nazivom Cooper je ligamente, držati njihov oblik. Kao što ste dobi, te ligamente protežu i suza i na žalost, stvari počinju da idu na jug. Ali možete smanjiti štetu sa dobrim sportski grudnjak. "Za najbolju podršku, zamenite svoj sportski grudnjak jednom ili dva puta godišnje", kaže Jeftina je šef kupca Amanda Brasher.

Pravo fit je presudna, dodaje ona. Da biste provjerili, skok gore i dolje za deset sekundi sa grudnjak na loosest ulov. Ako se osjećate bez daha, to je prejako. Ako vaš sise osjećati kao kamenje u torbu, treba ti više podrške. Push-up grudnjaka također može pomoći kod droopage ali nažalost, jedini stalni Fix je hirurški lift. 

Čitajte dalje. Shop Naš Edit Of The Best Sports BraStyles za Vaš oblik i veličinu

A post Breast Cancer Care (@breast_cancer_care) dijele na

Prvo, chill out. "Oko 40% žena ima vidljive kosu dojke", kaže kozmetičke specijalista medicine dr Mitchell Chasin. Po pravilu, poneku je rezultat DNK i vaše tijelo je stalno mijenja hormona (to je češće u trudnoći), ali ako vaše grudi pretvorila Teen Wolf, pogledajte GP za provjeru stanja kao što su PCOS.

Da biste dobili osloboditi od dlake, tweezing, depilacije, pa čak i laserski sav posao, ali izbjegavajte brijanje kao kosa će rasti leđa duže i tamnije. 

KOJE SU nuspojava trudnoće grudi?

Studija Sveučilišta u Kentucky plastičnog kirurga Brian Rinker naći opuštene liječi povećava sa svakom trudnoćom (sorry). Plus, bradavice i areole mogu da potamne, veličinu promjena, čini se više žilav i dobiti bubuljica poput udaraca, kaže ginekolog dr JoAnn Pinkerton. I naravno, možete dobiti stertch maraka.

Trebam li koristiti BIO OIL za strije grudi?

Možete otera strija masirajući sise svakog dana na Bio-Oil ($ 14.99 za 125ml).

Čitajte dalje. Sve što trebate znati o strijama, od uzroka do tretmana

KOJI faktori mogu prerezati DOJKE rizik od raka?

Svjetlo - i više i manje od toga, u pravo vrijeme. Naučnici su otkrili raka dojke bile veće kod žena koje rade noćne smjene koji su, kao rezultat toga, izloženi svetlu noću. Čak i sjaj alarm, laptop ili ulice lampu izvan može obuzdati vašu proizvodnju melatonina, hormona spavanja koji usporava rast kancerogenih ćelija, kaže onkolog dr David Blask. Dakle, isključite ili pokriti sva svetla u svoju spavaću sobu i investiraju u roletne. 

Nasuprot tome, u toku dana dobiti dovoljno sunca za tijelo za sintezu vitamina D, jer može biti od presudnog značaja u regulaciji rasta dojke ćelija, kaže onkolog dr Marisa Weiss, osnivač Breastcancer.org. Studije pokazuju raka dojke je češći kod žena sa niskim nivoima vitamina D. Imaju za cilj da razotkrije svoje ruke i ruke da ujutro ili kasno popodne sunce 30 minuta za svoju dnevnu dozu. A pošto živimo u suncem gladi Britanije, između oktobra i marta jedu više D-bogate namirnice poput jaja, masne ribe i utvrđeni mlijeko. 

* Uvijek vidim GP da proverite da li imate bilo kakvih problema. 

Dalje, pogledajte virusne simptome raka dojke photothat pomaže žene širom uhvatiti znake raka dojke.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

11 navika najsrećnijih ljudi

Post Zdravlje

Odlična i čudesna trudnoća: datum roka je napet

Post Zdravlje

Zašto dijetalna pića šteti vašoj plodnosti i šta bi trebao imati umjesto toga

Post Zdravlje

Zato vam piće alkohol daje dijareju

Post Zdravlje

Simptomi menopauze: nisu uvek očigledni

Post Zdravlje

Jennifer metcalfe otkriva svoje post-partum telo sa osvežavajućom porukom

Post Zdravlje

Projekat: kako biti sretniji svaki dan

Post Zdravlje

Zašto uvek loše spavate u nečijem drugom krevetu

Post Zdravlje

6 trikova da postanu neko ko može zaspati za nekoliko minuta

Post Zdravlje

Šta prvo treba da se desi: četkanje zuba ili zatezanje?

Post Zdravlje

Ako klik na olovku pogreši vas, možda ste genije i druge vesti

Post Zdravlje

Vaša vagina može biti svrab u vašem vremenu - evo zašto