Vodič kardiologa za zdravlje srca | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Vodič kardiologa za zdravlje srca

Vodič kardiologa za zdravlje srca

To je Nacionalna srce meseca u februaru ove godine tako da smo razgovarali sa stručnjacima za svog najboljeg Savjeti kako bi izbjegli bolesti srca i zadržati svoj ticker otkucava više

Razgovarajte o prezauzeti i potcenjeni. Tvoje srce goriva vaše tijelo kroz pokretnoj traci sprint, preskače ritam na prizor baby uljem okupane Chris Hemsworth, a šeta vas kroz paklenu dana u uredu - sve dok snabdijevanje mozga, udova i organa sa kiseonikom i hranljivim sastojcima bogata krv. Ipak, mnoge žene rijetko daju svoje srce drugu misao.

To je strašno s obzirom na jedan od četiri žena će umrijeti od srčanih bolesti - što je često tiha bolest koja može početi već u svojim tinejdžerskim godinama. Jednostavno rečeno, svoj životni vijek rizik za bolesti srca je skoro trostruko vašeg života rizik od raka dojke. Jao.

load...

To je vrijeme da dam pulsirajuće giganta malo ljubavi, pa pitali smo tim kardiologa kako to rade. Spremni? Idemo!

1 Ne brini, biti sretan!

Živahna raspored je povezan sa manjim rizikom za bolesti srca, posebno kod ljudi sa porodičnom istorijom poremećaja.

Sunčan temperament može poslužiti kao tampon protiv srca stres zdravlje-iscrpljuje, kaže dr Dženifer H. Mieres. "Pobrinite se da se smijem svaki dan - smanjuje krvni pritisak. Gledam boxsets poput Modern Family, a ako vidim neki film, ja ću uvijek izabrati komedija. Muzika je još jedan srčani pomoć jer smanjuje hormone stresa poput kortizola. Katy Perry ili Pitbull melodije uvijek make me smile "Dakle, pop u seriji -. Nalogu lekara!

load...

2 Uzmi chill pilulu

Svako ima pravo da se PO'd s vremena na vrijeme. Ali žive poput Incredible duri je teško na ticker: Vaše šanse za povećanje srčanog udara 2,4 puta u dva sata nakon što je bijes gorivo ispad, zahvaljujući razine neba adrenalina i kortizola koji stisnuti arterije.

Dr Maja Zaricis objašnjava: "ženska srca nosite sa stresom drugačije od muškaraca rade, tako da moramo biti proaktivni o opuštajući. Kao i većina ljudi, ja sam ograničen zastoje, pa sam isključiti moj telefon kada ja pokušavam da isključite moj um. Biti "bez dodira" mi omogućava da se stvarno opustiti i pronaći pravi osjećaj mira. "

3 Pojačajte unos magnezijuma

Magnezij igra ključnu ulogu u pomaganju vaše otkucaje srca, i ekstra 200mg dnevno mogao smanjiti kardio rizika od bolesti za 22%. Ubacite ploča sa magnezij superzvezdama kao što su integralne žitarice, orašasti plodovi, i zeleniš.

"Imam porodičnu istoriju bolesti srca, tako da jede dobro je ključ. Ishrana je ključna za sprečavanje problema. Trudim se da jedem salatu skoro svaki dan - avokado, paradajz, piletina, maslinovo ulje i ocat na podlozi od zelene salate - i imaju komad voća uz svaki obrok. A trgu 70% tamne čokolade mi je poslastica ", kaže dr Patricia Vassallo.

4 Uživajte izgubljeno vrijeme

Žive u blizini zauzet zračne luke ili uvijek što je za oko glasno saobraćaj mogao podići svoj rizik od srčanih bolesti. To je zato što stručnjaci smatraju zagađenja bukom može izazvati skok u stres, što povećava krvni pritisak. Ulaganje u uši rješenje!

"Ja se koristi da se ponosimo jedva spava", priznaje dr Madalina Petrescu. "Ali, sada znamo da je nedostatak UPS sna rizika za bolesti srca. S djecom i zauzet karijeru, teško mi je da uzmem sedam sati. Pa sam izrezati TV i internet surfanje na Navečer radnim danom - Ne mogu uvijek uhvatiti se na njih vikendom ".

5 Get radi

A 30-ak minuta kardio sastanak sa pola od toga je proveo u blizini vašeg anaerobnog praga, ili AT (tačke kada počnemo da imaju problema sa disanjem i naša tijela više ne mogu jasno mliječne kiseline iz naše krvotok) je najbolja vježba za vaše srce. Trkači nazvati tempo treninga - što znači povećanje brzine dok si udario i održi 'udobno teško' tempo za 15 minuta.

"Trenirao sam visoke energije pas voli trčanje. On ne uzima slobodan dan, tako da ne mogu ni I. Ako vam se ne sviđa radi, možete plivati, bicikl, ništa! Vježba je lijek, i morate svoju dnevnu dozu - kretanje jača srce ", savjetuje dr Marta Gulati.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ekskluzivna: beba elegantna tehnika barre trening video

Post Zdravlje

Modni urednik za izradu kompletnog dela 24-7

Post Zdravlje

Imam hroničnu nesanicu - evo kako je sedmica u mom životu

Post Zdravlje

Kako pronaći najbolju poziciju spavanja za vas

Post Zdravlje

9 mama stvarno se saznalo koliko dugo je trebalo da počnu da rade ponovo nakon porođaja

Post Zdravlje

7 stvari koje ne biste trebali učiniti vašoj vagini

Post Zdravlje

Ono što se dogodilo kada su 5 žena na poslu nosile monitor za srčanu frekvenciju

Post Zdravlje

Pitanje: da li vaša težina može uticati na vašu plodnost?

Post Zdravlje

Zbog toga ćete više pratiti svoj period

Post Zdravlje

Da li je nadgranjenost nadbubrežne nadlaktice uzrokovana težinom?

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Kako govoriti o ginekološkim pitanjima i ne osjećati se neugodno