Vrijeme sjaja: blog 2 | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Vrijeme sjaja: blog 2

Vrijeme sjaja: blog 2

Zamjenik Web Editor Alexia otkriva zdravstvene prednosti hodanja i kako da usavrši svoju putanju u pripremi za istraživanje raka u Velikoj Britaniji Shine Night Walk

Prošle nedelje sam blog o tome zašto sam se prijavio za Shine Night Walk. (U slučaju da ste propustili, evo kratkog sažetka -., Jer je to važno, jer želim pomoći pobijediti rak ranije i zbog toga što mi nedostaje moja mama)

Ovaj tjedan, sam je istraživao prednosti hodanja. 

Jeste li znali da je hodanje jednako dobar za vaše zdravlje kao radi? To je prema studiji 2013 Objavljeno u theArteriosclerosis, tromboza i vaskularne Biologyjournal.

Istraživači iz Lawrence Berkeley National Laboratory sproveo veliki, dugoročno studija trkača i šetača i ustanovili da kada se koristi isti ukupan energije (što znači hodanje duže nego radi), hodanje je bio povezan s nešto većim smanjenje rizika od visokog krvnog pritiska , visok holesterol, dijabetesa i srčanih bolesti.

load...

Sada to ne znači da ćeš spaliti što više kalorija hodanje kao što bi se radi, ali na plus strani, vi ćete smanjiti rizik od ozljeda i ipak dobiti neke velike zdravstvene beneficije (vidi gore).

Dakle, uz sve to hodanje ću raditi u narednih nekoliko mjeseci, dok sam trening, želim da budem siguran da sam stvarno maksimalno mog treninga.  

Evo tri saveta sam pokupila iz Walk dupe Offguide.

1 Ne gledaj dole na svoje noge

To može biti rizičan potez za Londona (ko zna šta se može stajati na?), Ali pokušati držati oči okrenut prema naprijed. Gledajući noge usporava te dole i mogu čak i uzrokovati bol u leđima. Držite nivo bradu na zemlju, ramena nazad, podiže grudi, a vaš ABS čvrsto. To će vam pomoći povećati brzinu i disati dublje.

load...

2 Nemojte savijati ruke

Kraći ruku je, brže ljulja. I kad ubrzati svoj pokret ruke, noge će ubrzati da ostanu u sync. Bend koljena 90 stepeni i swing ruke naprijed i nazad - ne jedne na drugu stranu. To može izgledati glupo, ali ako povucite laktove natrag dok hodate (tako ruke savijaju leđa malo iza kukova), pomoći će pokrenuti vas naprijed brže.

3 Uzmite kratak, brze korake

Velike korake usporiti, jer je teže dobiti svoj tjelesne težine preko ispružene noge. Oni također povećavaju rizik od ozljeda. Ali kraće, brže korake omogućavaju glatko korak i učiniti ga lakše pomaknuti svoju tjelesnu težinu preko prednje noge i swing leđa nogu naprijed. Rezultirati!

Ovo su neki od vrhova ću se imajući u vidu u naredna tri mjeseca, kao što sam se pripreme za Shine 27. Noć Walkon septembra. Imate li savete? Podijelite ih sa sobom na Twitteru @adellner i ne zaboravite da se prijavite i učestvuju sebe - mjesta Ponestaje brzo! Također se možete sponzor moj hod ovdje ako osećate velikodušno!

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Sezonski afektivni poremećaj: 5 načina da se pobedi zimski bluz

Post Zdravlje

Kako dobro spavati svake noći

Post Zdravlje

Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu

Post Zdravlje

4 načina preživljavanja prazničnog stresa

Post Zdravlje

Kako se osloboditi gorkih i negativnih misli

Post Zdravlje

5 koraka za premlaćivanje super alergija (sijena)

Post Zdravlje

Ne mogu da spavam? Preuzmite ovu aplikaciju kada se borite da kradete

Post Zdravlje

Jedna žena inspiriše hiljade sa fotografijom tela posle bebe i pričom o njenoj adolescentnoj bulimiji

Post Zdravlje

Poslanička zdravstvena misija Kim Kardashian: nije čak ni o tome kako izgledam

Post Zdravlje

Pripremite se za trend zahvalnosti samopomoći

Post Zdravlje

Tačno šta da radite ako zaboravite da uzmete pilulu za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

Kako je jedna žena tokom trudnoće vežbala sa ketlima i još mnogo toga