Vrijeme sjaja: blog 6 | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Vrijeme sjaja: blog 6

Vrijeme sjaja: blog 6

Uz dobro raspoloženje - i bol u nogama - Zamjenik Web Editor Alexia odražava natrag na njen 13-mile noćne šetnje za istraživanje raka UK

Sad sam pokrenuti trke prije (iako je u interesu potpunog otkrivanja, trebao sam otkriti da nikad nisam vodi pola maraton), ali je atmosfera na Shine Night Walk je nešto drugo.

Postojala je ozbiljno impresivan broj ljudi koji učestvuju u šetnju, ali je i potpuno zapanjen reakcijom ne-hodalice. Od klabera na ulici (bio je u subotu uveče, na kraju krajeva) i turiste snimanje fotografija naučnicima u mantilima i navijači navijanje, ne mogu se sjetiti kada sam zadnji put bio tako veliku podršku. Čak i na vožnje autobusom kući u ranim jutarnjim satima, dobio sam talas ups i čestitke. To je stvarno bio neverovatan osećaj.

Moj drugi omiljeni deo hoda? Vidjevši toliko londonskih znamenitosti noću. Mi se tako uhvaćeni u dnevnom grind, da je lako zaboraviti kako je lepo grad može biti. Ima nešto magično vide Shard, katedrale Svetog Pavla, Big Ben i London Eye u treptaj noć, minus sve buke i gužve dana.

I vidjeli smo mnogo. Hodanje na polumaratonu je nije mala stvar - pogotovo kad si moći hodati. Sada, Shine Noć Walk je većina definitivno nije trka, ali sam hteo da izazove sebe da bi se dobrim tempom i bio zadovoljan sa svojom 4 sata i 15 minuta da završi. Iako su noge bile nešto manje zadovoljni!

load...

Kada nisam uzimao u znamenitosti grada, gledao sam oko sebe i sve moje kolege šetače i čitanje znakova na leđima rekavši koji su sija za. Moja mama. Moje nan. Moj prijatelj. Bolja budućnost. Za one koji ne znaju. Ja. Opet sam se podsjetio da je rak zaista utiče na sve nas.

Izgubiti nekoga da rak može učiniti ako se osjećate potpuno i potpuno bespomoćan. Ali evo nešto što možemo učiniti to ne čine razliku. Tako sam sretna što sam imala priliku da učestvuju u Shine Night Walk i ja ću sigurno biti ponovo učestvuje iduće godine!

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Pod pritiskom? Meditacija može pomoći

Post Zdravlje

Ne mogu da spavam? Probajte ove prirodne lekove

Post Zdravlje

6 trikova da postanu neko ko može zaspati za nekoliko minuta

Post Zdravlje

Kako vaš period utiče na vaš trening?

Post Zdravlje

Zašto je dugo radno vrijeme gore za vaše zdravlje nego za muškarce

Post Zdravlje

S obzirom na tretman ivf? Nisi sam

Post Zdravlje

Viralna fotografija limuna koja pomaže ženama da otkriju rak dojke

Post Zdravlje

Zašto sam se odlučio da ne rekonstruiram svoje grudi nakon mastektomije

Post Zdravlje

Kate middleton otvara se o vlastitim borbama s majčinstvom

Post Zdravlje

5 koraka za premlaćivanje super alergija (sijena)

Post Zdravlje

Kim Kardashian postaje stvarno u stanju da ima teške trudnoće: to je užasno

Post Zdravlje

Koji dodatci treba da uzmem?