Zašto dijetalna pića šteti vašoj plodnosti i šta bi trebao imati umjesto toga | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zašto dijetalna pića šteti vašoj plodnosti i šta bi trebao imati umjesto toga

Zašto dijetalna pića šteti vašoj plodnosti i šta bi trebao imati umjesto toga

Gone bez šećera? Čestitam. Ali, ispostavilo se umjetni zaslađivači učiniti više štete nego koristi

Da li ste zamijenili punomasni bezalkoholna pića (#dietcokebreak) i kašičicu šećera u napitkom za zaslađivač? Ako je tako, vaša dijeta "pića može se igra sa svojim trudnoće planove. 

Holly Willoughby nedavno se našalio jutros da je ona sigurna da zatrudni tokom snimanja filma Dancing on Iceas ona je učinila dva puta ranije.

Međutim, njena Diet Coke navika može da prestane da se to dogodi. 

A post by Holly Willoughby (@hollywilloughby) dijele na

Prema istraživanju predstavljena na američki društva za reproduktivnu medicinu, ispostavilo se slatko zub igra neviđena pustoš s plodnosti. 'Umjetni zaslađivači su hemijski osnovi. Ako ove hemikalije se u citoplazmi jajeta, oni mogu negativno utjecati na njegovu kvalitetu, smanjujući žene šanse u drugom stanju. To bi moglo dovesti do loše kvalitete embrija i veći rizik od pobačaja, 'kaže dr Geetha Venkat Harley Street plodnost klinici. 'I ko zna kakav utjecaj oni imaju na muške sperme. "

load...

Profesor Adam Balen, predsjednik glasnogovornik britanske Fertility Societyand za Royal College of opstetričara i Gynecologistscontinues: "Trebalo bi da bude više nadzora prehrambenih aditiva i bolje informacije dostupne javnosti, a posebno one koji žele da zatrudne. Sredine u kojoj je jaje razvija vrlo osjetljiva na vanjske utjecaje i ne treba potcijeniti potencijalnih efekata dodataka za hranu za reproduktivno zdravlje. Parovi (i žene i muškarci) žele da zatrudne trebaju biti svjesni važnosti zdrave ishrane. '

Dakle, za poneti je: jarku dijeta pića. Ali, ono što bi trebalo da jedete da poveća svoje šanse beba odluka? Pitali smo nutricionista terapeut i autor knjige De-Stress Effect, Charlotte Watts:

load...

JAJA

Savršen plodnost paket, koji sadrži najbolji izvor proteina za podršku i jaje i zdravlje sperme. Njihova uravnotežen i bogat sadržaj masti pomaže proizvodnju estrogena i progesterona (hormona potrebnih za trudnoću da se dogodi), dok je visok nivo selena i sumpora pomoći u uklanjanju toksičnih metala kao što su olovo i živa koji mogu dovesti do neplodnosti. Odabrati besplatno opseg - organski, gdje je to moguće - ne samo za njihov veći sadržaj nutrijenata, ali i izbjeći neželjene hormone koji mogu ometati začeća. Whip ovaj recipeto početak. 

Brokula

Sadrži hemikalije sumpor-based zove glukozinolata, koji promovišu balans između ženskih polnih hormona estrogena i progesterona, pomažući zdrav menstrualnog ciklusa i povećanje šanse za začeće. Visok nivo folata (preporučuje se prije trudnoće), pomažu u sprečavanju urođenih mana i preranog rođenja. Jednostavno pare ili lagano promiješati-fryyour služe za očuvanje hranjivih tvari.

 

ZELENI ČAJ

Piju više od 1 2 šolje zelenog čaja dnevno može zapravo udvostručiti šanse začeća, zbog visokog sadržaja antioksidanata. Vjeruje se da je aktivna jedinjenja poput EGCG, druge slične katehini i hipoksantin, može pomoći oplodnju jajnih ćelija ili jajnih ćelija i stvaraju više embrija u stanju da sazrije. Brew lišće do jedne minute samo da bi niz sadržaja kofeina, što može suprotstaviti plodnost šanse.

Pročitajte gore na 13 druge stvari koje možda ne shvatiti smanjuju plodnost i povećati svoje šanse s 8 jednostavnih koraka. 

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Viralna fotografija limuna koja pomaže ženama da otkriju rak dojke

Post Zdravlje

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Post Zdravlje

Koliko stvarno znate o vašem menstrualnom ciklusu?

Post Zdravlje

Pitanje: da li vaša težina može uticati na vašu plodnost?

Post Zdravlje

11 žena dele najgore seksualne savjete koje su ikada pokušali

Post Zdravlje

Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja

Post Zdravlje

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Post Zdravlje

8 načina da pilula utiče na vaše telo

Post Zdravlje

Su tamponi loši za vas?

Post Zdravlje

5 načina na koji vaš period upija vaš stomak

Post Zdravlje

Ono što se dogodilo kada je tri dvadeset i dve žene izvršilo test plodnosti

Post Zdravlje

8 načina za de-bloat kada imate svoj period