Zašto ne bi trebali jesti 2, plus više savjeta za telo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zašto ne bi trebali jesti 2, plus više savjeta za telo

Zašto ne bi trebali jesti 2, plus više savjeta za telo

Da gubi svoj pre-beba težina mnogo lakše

Kada ste trudni, to može izgledati kao najlogičnije pravac djelovanja je jesti što god želite (nakon svega, jedeš za dvoje!) I brine o debljanje afteryour je rođena radosti. Ali uzimanje proaktivan pristup može učiniti da se vratimo na svoj pre-beba težina mnogo lakše.

"Život će zaista dobiti zauzet brzo nakon novog malog člana svoje porodice stigne, pa se pripremaju za tu tranziciju zaista može pomoći kad se dogodi", kaže Kristin Kirkpatrick, MS, RD, wellness menadžer u Cleveland klinici Wellness Instituta. "Vi sada vremena isplanirati svoju ishranu, ali kada imate bebu da se brine o, ponekad zdravlja mama padne za odloženi."

load...

Kirkpatrick preporučuje uzimanje korake sada ne samo kasnije-kako biste ubrzali vitke linije.

1. Saznajte Kako Kick Vaš Cravings

Ako prepustiti čitavu vrećicu slanih čipova ili masti natovaren namirnicama sada, to će biti teže za uključivanje te iste snacksdown kada se beba rodi. "Za oba zdravlje sebe i svoju bebu, fokusirajte se na Whole Foods", kaže Kirkpatrick. "Naša tela zaustaviti žele zdravu hranu kada jedemo nezdravu hranu previše često, pa se potrudite na sebe dati gladak prelazak na post-baby ishrani od sada."

2. Nemojte jesti za dvoje

"To je zabluda da kada ste trudni morate jesti za dvoje", kaže Kirkpatrick. "Iako je u redu dati u neke žudnje kad si trudna-jer naravno da ćete ih-važno je da zadrži svoj porcije pod kontrolom." Drugim riječima, ako želite da grickam komad čokolade , go for it-jednostavno ne proždiru čitavu kesu bombona zabave veličine u jednom obroku.

load...

3. Očistite Up Your Kuhinja

I ne znači uzimanje Lysol na countertops. "Rid kabineta i hladnjak od prerađene hrane", kaže Kirkpatrick. "Oslobodi se ništa što bi ne uklapa u vaš post-baby dijeta, i početi punjenje kuća s hranom koja će podstaći vaše zdravo mršavljenje." Nadopuna one prazne police s "integralne žitarice, tamno lisnato zelje, lean izvora proteina, šarene voće i povrće, i zdrave masti", kaže ona.

4. Postavite realne ciljeve

Ne možeš nešto postići ako ne znate šta radite prema, zar ne? Dakle, prije nego neprospavanih noći postavljen u, sjesti jedne večeri i napraviti ostvariv plan mršavljenja. "Ne idi drastične sa vizijom da se vratim u svoj pre-beba farmerke", kaže Kirkpatrick. "Postoji toliko mnogo dijeta potraživanja na internetu koje obećavaju brz gubitak težine, ali većina su po cijenu vaše zdravlje. Zdravu težinu-lossgoal jednog kilograma nedeljno, u većini slučajeva, je ono što treba da teže."

5. Sifon Neki Motivacija za kasnije

"U ovom trenutku, planirate tvoju gubitak težine i vjerovatno više motivirani nego ikada biti u mogućnosti da vidim prste", kaže Kirkpatrick. "Ali, kad se probudio svakih nekoliko sati, a život čini ludo sve oko sebe, da je motivacija može početi suprotno. Dakle, iskoristiti ovaj trenutni donesi ih stav, i zapišite ohrabrujuće misli za sebe. Ostavite ih na kalendar, hladnjak, kupatilo ogledala, u autu, i bilo gdje drugdje da možete se naći u primamljiva situacije. "

6. Nabavite mršavljenja Buddy

Ona ne mora biti još jedna mama ili mama-to-biti, ali važno je da podijelite svoje ciljeve sa nekim ko će razumeti-i guraju da ih zadrži. "Ohrabrite jedni druge, udio savjete i recepte, a možda čak i pridružiti istu teretanu", predlaže Kirkpatrick. I što je najvažnije, reci joj korake da ćete biti uzimajući izgubiti na težini tako da ona može pomoći držati na pravom putu. "Znajući da imate drugi ljudi očekuju rezultate će vas držati odgovornim", kaže Kirkpatrick.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Nova mamina sirova fotografija predstavlja realnost rodjenja

Post Zdravlje

Postoji razlog što vam treba više spavanja nego vaš partner

Post Zdravlje

8 grešaka stomatolozi žele da svi prestane da prave

Post Zdravlje

Veštački čekići

Post Zdravlje

Vrijeme sjaja: blog 2

Post Zdravlje

Anksioznost, spavanje i zdravstvene aplikacije: stvarno rade?

Post Zdravlje

Bloger wellness-a koji je kažnjen za 410.000 dolara za lažne tvrdnje

Post Zdravlje

5 koristi za zdravlje kafe i zašto vam može pomoći da živite duže

Post Zdravlje

Zašto više verujete da ćete biti ugrizeni na odmoru ako radite

Post Zdravlje

5 mita za fitness trudnoće koje morate ignorisati

Post Zdravlje

10 istina o koži trudnoće (plus vrhunski proizvodi trudnoće)

Post Zdravlje

Vanjski fitness vodič