Zašto žene stavljaju gnijezda u svojim vaginama | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zašto žene stavljaju gnijezda u svojim vaginama

Zašto žene stavljaju gnijezda u svojim vaginama

Jedan prodavac kaže da bi mogla ubosti, ali to je samo zato što je tako 'moćan'. Jao.

Žene su stavljajući stvari u svoje vagine godinama. I dok neke stvari, kao što su tamponi i maziva, smatraju sasvim u redu, drugi su. Pod znakom pitanja. Sada, tu je novi vagitorija da spada u "hmm" kampa: wasp gnijezda.

Prema Daily Mail, žene stavljaju na zemlji se osa gnijezda u njihove vagine sa ciljem zatezanja i da ih za čišćenje. Naravno, gnijezda se ne reklamira kao "osa gnijezda;" Umjesto toga, oni se zovu "hrasta Galls" i oni koji se prodaju na Etsy. Jedan od prodavatelja, koji kaže da je u prahu može jesti ili koristiti kao vaginalni pranje, tvrdi žir prah je dobar za "prirodni vaginalni zatezanje", ima anti-upalni svojstva, smanjuje vaginalni iscjedak, i "vjeruje da uklone neprijatan miris i svrbež na privatnim dijelovima ženke. "

load...

Kao što bi vjerojatno sumnjate, to nije dobra ideja. Uopšte. Christine Greves, MD, ovjeren odbor-ob Gyn na Winnie Palmer bolnici, naziva praksa "opasan". Za početak, koristeći hrasta galice u vaginu nije studirao, tako da nema naznaka da je to dobra ideja ili čak sef, kaže ona. I ne samo to, to može dovesti do vaginalne suhoće, što povećava rizik od infekcije, uključujući i zastrašujuće SPI poput HIV-a. Može se čak uzrokovati vaginalnu miris, jer vaginalne suhoće olakšava patogena da unesete svoje vagine.

Plus, kaže Greves, bacanje neki žir prah svoj vagina se ne bavi pitanjem korijena, što je razlog zašto želite da stavite nešto random u vaginu na prvom mjestu.

load...

"To je daleko od onoga što bi žene trebale biti stavljanje u njihove vagine i ne bi trebao biti praksa koja se smatra pomoći ili terapeutske", kaže Jessica Shepherd, MD, asistent profesora kliničke ginekologiju i akušerstvo i direktor minimalno invazivne ginekologije na Univerzitetu Illinois College of Medicine u Chicagu.

Šta više, hrastov Galls može smanjiti žene pražnjenje, ali ako žena ima pražnjenje zbog osnovni stanje, to bi moglo proći nezapaženo i dijagnosticira od strane njenog doktora, Pastir ističe.

Ako želite da zategnuti vagine, imaju vaginalni svrab, ili su zabrinuti zbog vaginalni miris, razgovarajte sa svojim doktorom. On ili ona bi trebao upravljati u pravom smjeru-ne viri osa gnijezda do vagine potrebno.

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

Čitajte dalje. 7 (drugi) stvari koje ne treba da rade To Your Vagina

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ekskluzivna: beba elegantna tehnika barre trening video

Post Zdravlje

5 znakova da vaši hormoni igraju opasnost s vašim tijelom

Post Zdravlje

Jedna žena deli svoje bolno iskustvo sa endometriozom nakon 5 godina bez dijagnoze

Post Zdravlje

Simptomi Pcos sada pogađaju 1 od 5 žena - znaju znakove

Post Zdravlje

Menstrualni čašak: 6 stvari koje treba da znate o mesečniku i više

Post Zdravlje

6 uobičajena pitanja o vagini koje ste previše zbunjeni da pitate

Post Zdravlje

Zašto neke žene imaju mnogo više problema da zatrudnu od drugih

Post Zdravlje

Kakav je život (i datum) sa sindromom iritabilnog creva

Post Zdravlje

3 prirodna načina na koji muškarci mogu povećati plodnost

Post Zdravlje

Probni i testirani način za odlaganje perioda od vaše odeće

Post Zdravlje

Kako govoriti o ginekološkim pitanjima i ne osjećati se neugodno

Post Zdravlje

8 načina za de-bloat kada imate svoj period