Zato vam piće alkohol daje dijareju | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zato vam piće alkohol daje dijareju

Zato vam piće alkohol daje dijareju

Izgleda da alkohol stvara "savršena oluja" za svoj izmet.

Nakon noći za piće, možda ne samo probuditi sa lupa glavom i suha usta.

Možda se nađete pozdrav dan na malo drugačiji način: lancima u toalet.

Ako primijetite neobične obrasce pooing nakon noći za piće, to nije tvoja mašta. Efekti alkohola zapravo stvoriti savršena oluja za dijareju, kaže gastroenterolog Andrew Black, MD

A tu su zapravo mnogo pitanja u igri ovdje.

Prije svega, alkohol može iritirati sluzokožu creva, koji ne samo da ih čini curenje u stomaku, ali i čini njihove kontrakcije mišića jače i češće. To su iste kontrakcije koje aktiviraju svoj poriv da ode, dok se kreću otpada kroz vaš sistem.

load...

Ako su ove kontrakcije su na overdrive, oni mogu biti guraju svoj poo pre nego creva imaju priliku da apsorbira dodatnu vodu iz otpada. Rezultat? Možda se pooing od labave, vodenu stolicu prije nego što je dobro formiran. 

Na vrhu sve curi i pretjerano aktivan, vaš iritirana crijeva može imati problema rade svoj uobičajeni posao upijanja tekućine kad si pijan, ostavljajući svoj poo u svom pre-dehidrirana države.

"Tako je trostruki whammy-previše tečnosti izlazak, premalo se apsorbira, a creva rade prekovremeno da gura stvari na vrata", objašnjava dr Black.

Izvor vaše staza može proširiti izvan crijevnih iritacija, previše. Alkohol može ubiti off dobre bakterije u stomaku, koji bi mogao izmijeniti ravnotežu bugova, što dovodi do veće koncentracije od loših bakterija. To je problem, jer previše loših momaka može dodatno oslabiti sposobnost creva 'da upija vodu. Šta više, previše alkohola može stimulirati proizvodnju kiseline u stomaku-još jedan fluid pomiješana sa stolicom.

load...

Takođe je moguće da to nije samo sadržaj alkohola u stomaku koji je uzrok vaše plodan kaki: Drugi komponente piće može igrati ulogu, takođe, kaže dr Black. Na primjer, ako imate gluten osjetljivosti ili problema upijajući ugljikohidrata, pića kao što su pivo ili šećerni koktela može dodatno iritirati stomaka, čineći simptome još gore. Neki ljudi mogu doživjeti gut distres s umjetnim zaslađivačima, koji se može naći u mikserima bez šećera.

Ako želite izbjeći dijareje za piće, prvi start tako što ćete imbibing pod kontrolom: Držite se preporučene dnevne granice od ne više od dva pića dnevno. Što više pijete, gora dijareje, kaže dr Black.

Onda budite sigurni da smenjuju svako piće s običnom vodom, previše. Boravak hidrirana može pomoći razrijediti alkohol u vašem sistemu, što njeni efekti manje izražen. I ako uočite da probavni distres s visokim ugljikohidrata pića, dr Crna preporučuje umjesto prelaska na nešto niskog šećera kao jedan slad.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje USand Muška zdravlja.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Da li postoji previše dugo vremena da se kontrolišemo?

Post Zdravlje

Moje mentalno zdravlje: zašto sam konačno odlučio da uzmem antidepresive

Post Zdravlje

Sexualna navika koja je mogla da poveća vaše šanse da nešto uhvati

Post Zdravlje

Blizu koja gleda na binge - da li su zaista stvar?

Post Zdravlje

Nove fotografije mame pokazuju stvarnu evoluciju tela posle bebe

Post Zdravlje

Tačno kako su 5 žene postigle svoju najzdraviju težinu posle trudnoće

Post Zdravlje

11 aktivnosti kako bi se olakšala anksioznost i stres koji su potpuno besplatni

Post Zdravlje

Da li biste testirali vašu gitaru?

Post Zdravlje

4 tehnika terapije kako bi se olakšala anksioznost i depresija

Post Zdravlje

21 dan izazov: meditativna sedmica

Post Zdravlje

Zašto sam se odlučio da ne rekonstruiram svoje grudi nakon mastektomije

Post Zdravlje

Postoji razlog što vam treba više spavanja nego vaš partner