12 načina da pobedite strah i pronađite karijeru svojih snova | BA.GlobalScienceCollaboration.org

12 načina da pobedite strah i pronađite karijeru svojih snova

12 načina da pobedite strah i pronađite karijeru svojih snova

Žele da započnu novu avanturu? O promijeniti karijeru? Evo kako da prihvate strah i prevazići.

Ako si ti potrošio pola svoj posao život dan sanjao beže i ulazak u cirkus - ili odraslih manifestacija ovog - onda je možda vrijeme za promjenu karijere.

Za većinu nas pomisao pravi veliku promjenu tako, posebno kada je ima rizik od donošenja nas u stanju da plati stanarinu, je prilično zastrašujuće.

Strah je potpuno prirodan, dobar čak, ali ne možete dozvoliti da vas zaustavi od doživljava nove avanture da si može uzeti negdje gdje čak i ne moraju platiti više rent!

Pogledajte ove 12 savjeta za iskorištavanje i prevazilaženje taj strah.

Ako vam je potreban bilo koji insipiration postoje četiri neopjevani žene sporta koji je pretvorio u avanturu u karijeri.

load...

Naći svoju strast

1. GET A BIT 'MOJ' RADOZNALA

'Rad šta dobija te ne zanima jer će to izazvati motivaciju ", kaže dr Suzan David, klinički psiholog i autor Emocionalne Agility. Saznati ono što vas čini označiti s ovim pitanjima:

Ono što me čini zadovoljan? Ako je ovo moj zadnji dan, šta bi ja?

2. IZBEGLI SNAGA TRAP

To je lako pasti u neku aktivnost ili karijeru samo zato što si dobar u tome. Ali nova istraživanja pokazuju da je talenat ni prediktor uspjeha ni ključni motivator. "Ne ulazim u kolotečinu", kaže dr David.

'Zapitajte se ono što radite stvari koje rade. " Ti ćeš mi se. Obećanje.

3. Ne dirajte sebe

load...

Ako ste anksiozni jer si otišao niz stazu koja se baš i ne sync sa svojim vrijednostima, zagrliti ga. 'Mi smo uslovljeni da iskorijeni ova osećanja, ali je bolje da se bave s njima ", kaže dr David.

Onda ćeš znati ono što stvarno cijenimo.

Follow Your GUT

4. Instinkti

Vi znate da je osećaj u stomaku? 'To je evolucijski proces koji postoji da vas upozorim potencijalne opasnosti ", kaže dr David. Ali sada je T-Rex je više ne predstavlja opasnost, može vam kažem šta vam je najviše stalo i što će vam poslužiti dobro.

Ga slijedi slijepo? Loše. Ignorisanje to? Lošije. Studije pokazuju da ćete ponoviti svoje greške.

5. Tweak za rezultate

"Ima dosta dokaza koji pokazuje male promjene u načinu razmišljanja i ponašanja donijeti mnogo više uspjeha od kolosalne promjene", kaže dr David. Biber tvoj dan-to-dan život sa tim stvarima koje najviše cijenimo: koji aspekt vašeg posla ti se najviše uživaju i kako možete stvoriti dodatne mogućnosti?

Kako možete raditi svoj hobi u svoj život više? Napraviti nekoliko malih promjena da biste dobili najviše iz njega. Jednostavan.

6. BAD TALK da nije sve lose

'Mi smo pripremljeni da bi se izbjegao gubitak ", kaže dr David' i studije pokazuju da je ono što nas motivira pokušava izbjeći negativan ishod, a od pomisli da se postigne pozitivan."

Želim da iskoriste ovu pogon? Lako. 'Zapišite ono što rizikuješ da ako ne daš sve -. Ovaj mali podsjetnik da se ne može zanemariti će zapaliti vašu želju još više'

EMBRACE NEUSPEH

7. IZDVOJENO se od vaše iskustvo

"Mi žičani da samodimenzionalna pogled na neuspjeh, zamagljuju razliku između samog loše iskustvo i sveukupno osjećaj lične sramote", kaže dr David. Želim da se oporavi od grešaka i nastavimo?

Morate priznati da postoji razlika između što nije, i kao neuspjeh. Znate, glavu gore i sve to.

8. Razmisli ponovo

Ne roll oči, ali neuspjeh može biti prilika za učenje. 'Samo je potrebno da se probije psihološku ograničenja imate o onome što se može, a ne ", kaže dr David.

Kretati misli kao što su "Ne mogu to 'na pitanja kao što su' Šta još treba da se bave?" i "Kako mogu prilagoditi bolje drugi put?". Self poboljšanje, poredani.

9. PHONE imaginarni PRIJATELJ

Evo loših vijesti: postavili smo bar za uspjeh veći za sebe nego za druge. "Dobra vijest je, studije pokazuju oni koji su sebe saosećajni dogovor sa promjenom efikasnije", kaže dr David.

'Praksa perspektiva uzima po zamišljajući neko dolazi da vas sa sličnim neuspjeh i zamišljajući kakav odgovor bi dati.

Zatim nanesite ga na sebe. " Možda to ne rade u vozu ipak.

 

Keep the Faith

10. THE Negativan Pozitivan

Zaboravite ono što ste čuli - pozitivne vizualizacije neće dovesti do uspjeha na sebe. 'Umjesto toga, koristite "mentalni kontrast", što znači identifikaciju prepreka, previše ", kaže dr David. Vaša podsvijest će pronaći put do uspjeha. Lako.

11. ŠTA ŽELITE zapravo?

Ima hrpe istraživanja razlika između "morati" i "žele da '. 'Otkrijte svoj "želi", a vi ćete biti daleko veće šanse za uspjeh jer ćete istrajati više ", kaže dr David. Napraviti listu svojih "želi" i držite ga blizu.

12. Prijatelje na visokim položajima

Naći ljude koji dijele vaše interese. Ne, Sauvignon Blanc. 'Istraživanja u društvene zaraze - način ponašanja i ideje šire - pokazale su da je olakšava ostvarite svoje ciljeve ", kaže dr David.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Najbolji pjenasti valjci za vežbanje i prevenciju povreda

Post Život

Sirovo kafić dolazi u autoputeve - i ne možemo čekati

Post Život

Master mindfulness: 9 jedinstvenih kurseva za trenutni mir

Post Život

Chrissy Teigen na ugljenim hidratima, strije, i nikad ne vidim ni jednu ab

Post Život

8 wellness banja i povlačenja da biste dodali na listu 2018 kofea

Post Život

Iskra Lawrence zašto jede čistiju, a ne čistu hranu

Post Život

Dao sam facebook i instagram sedam dana i to se dogodilo

Post Život

Top 10 knjiga o samopomoći za 2018

Post Život

Kristi Turlington gori na maratonskim kilometražama kako bi spasila majke

Post Život

Apple iphone 6s inc. gif kao fotografiju, snažan fotoaparat i video funkcije

Post Život

Michelle Obama protiv ellen degeneres ples plus više vikend vesti

Post Život

Poklon vodič: za snobove u teretani