5 novih superfooda za koje ste verovatno nikad čuli | BA.GlobalScienceCollaboration.org

5 novih superfooda za koje ste verovatno nikad čuli

5 novih superfooda za koje ste verovatno nikad čuli

Jeli dovoljno kale ovom životu? Isprobajte ove.

2013. Bila je godina smo se zaljubio u kale. Imali smo ga u našem napitke i naše juhe; imali smo ga prženi sa čilijem uz ribu i dehidriran u preterano skupe malo čipsa. Čak sam čuo priče o kale obsessives imaju kovrčave zeleno povrće tetovirali na rukama i nogama. A korak predaleko bih reći, ali te vidim moja poenta. Kale je ove godine imala puno ljubavi.

Osjetili smo na isti način o nara u 2012. I quinoa prije toga (znate izgovoriti da je sada, zar ne? Keen-va!). Dakle, kao godina bliži svoje bliske Htio sam da pogledam na kandidata za krunu kale je. Nema ništa naučnih u mojoj listi, iako su svi superhrane, što znači da dolaze sa pozamašnu nutritivne prtljaga. To je baziran na desetine razgovora sam imao u proteklih 12 mjeseci sa Foodies, nutricionista, Marketeers i siromašni osoblje Wholefoods čije uši Ja iskriviti svaki put kad idem u.

load...

Evo, mogu li predstaviti 5 novih superhrane ćete viđati mnogo više u 2014. Godini.

1 kefir

Ovo je moj lični predviđanja za velika godina ispred. Ona ima više proteina i manje šećera od jogurta i pakuje isti probiotik udarac ipak dolazi sa istim ukusna Tangy, kremasti ukus.
Jedi: Postoji već mnogo proizvoda sa kefir ali ga možete baciti u juhe, frape i salatu.

2 Kaniwa

Izgleda kao zrno, ukus kao zrno, ali je zapravo peruanski sjeme. Ima ukus kao quinoa, uz jedan dodatni prednost: ne sadrži saponine, koji su ono što daju quinoa da malo sapunici, gorak ukus. Kompletan protein - sa oko 7g u jednoj porciji - to je također u nebo u željeza. (Ima 60 posto svog RRA, quinoa ima samo 15 posto.) Oh i tvoju informaciju: Izgovara kan-yi-wa
pojesti: To čini veliku zamjenu za kašu. Zagrijte se sa kokosovim mlekom, cimet i rendanu jabuku. Yum. Također velik u salatama, promiješati pomfrit i moja omiljena, punjene unutra paprike

load...

3 FREEKAH

Ovo Bliskog istoka klamerica (izgovara se slobodnoj kah) je pravi supergrain koji ima ukusna smokiness i jedan je od kuhara, Yotam Ottolenghi tajne sastojke. Bogata proteinima (oko 11g po porciji) i vlakana je takođe bogata B vitamina i veoma niskim GI.
Jedi: U juhe, punjene unutar golub ili druge igre ili bačen preko salate.

4 KELP

Opterećen s vitaminom K, kalcijum i alginat vlakana, mislio da je borac prirodne masti, rane studije pokazuju da bi mogao biti anti-dojke krstaš raka.
Jedi: alge listova može se koristiti kao zamjena za sendvič kruh (samo valjanje umjesto polaganja ih ravno protiv sastojke); prahu morska trava je lako nabaviti i savršen je bacio ga u smoothies, ćufte i posuti preko ribe pitu.

5 KAI CHOI (senf zelje)

Ovaj vatreni zeleno može biti najbliže što ćete dobiti na kale. Klin-a-blok s vitaminom K, vitamin C i kalcij, to je također mislio da smanjite holesterol. Najbolji deo, međutim, da se kale se lako može uzgajati u vrtu.
Jedite ih: Lagano kuhati onda baciti sa ekstra djevičansko maslinovo ulje i limun, pop u zeleni sok ili služiti kao salatu.

Povezane vijesti


Post Život

Pobjedite karte za om yoga show London

Post Život

Khloe Kardashian govori o telesu osvete, istini o lipo i sestri Kimu

Post Život

Top 10 knjiga o samopomoći za 2018

Post Život

5 najboljih borbenih knjiga i časopisa

Post Život

Taš Oakley govori o ishrani, o slici tela i životu izvan bikinija

Post Život

Znači volite golu hranu, ali kako jesti goli?

Post Život

Novi probni test dior je potpuno serum kože

Post Život

Kupovina Jet set-a: kupovina najboljih besplatnih ponuda

Post Život

Prevazilaženje anksioznosti: šta je pomoglo osoblju da se bavi osećanjem naglašenog i preplavljenog

Post Život

Najbolji pjenasti valjci za vežbanje i prevenciju povreda

Post Život

Najljeće prodavnice u Londonu

Post Život

Bezvredni plan obroka Stevie Hartley