Le Grand bellevue, gstaad review - gde se dobrotvorni dobrovoljci dopunjuju | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Le Grand bellevue, gstaad review - gde se dobrotvorni dobrovoljci dopunjuju

Le Grand bellevue, gstaad review - gde se dobrotvorni dobrovoljci dopunjuju

Dostigli vrhunac kad stres? Ukrcati na prvi avion i neka planinski joga smiri svoj nivo kortizola.

To je istina: najbolji wellness povlači se često nalaze u Tajlandu. Ali to ne znači da su oni jedini. Razbiti 'Toliko sam naglasio ne mogu spavati ciklus' zamjenik likovni urednik WH na čelu Le Grand Bellevue, Gstaad. Nastavite sa čitanjem njen pregled ovog joga-cum-Wellness Retreat.

Dolazak na Le Grand Bellevue, Gstaad je kao hladan tuš, ali bez hladnoće. Od zračne luke možete se ukrcati na voz u Montreux. Ovaj put prolazi kroz prekrasan krajolik i negira kafu comedowns možda pati od fiksa vas Americanos na 06:00 letu. Sjediti kraj prozora na Instagram sa prekrasnim pogledom na Ženevsko jezero. Iako, ne radi ono što sam učinio i pisati previše kao transport postaje sve bolje: Rolls Royce, koji je nekada pripadao Roger Moore, pokupila Gstaad stanici za završni dio putovanja. 

load...

Kao prvo, međutim, da ti objasnim gdje Gstaadu zapravo je. 

Poznat kao theski naselje za bogate i kraljevski, ovaj mali grad u švicarskim Alpama je gdje tradicija susreće Moncler skiwear. Ali izvan snijegu sezone, tu je drugačiji vibe - Mislim magični planine natopljena u suncu. To je krajnji zen lokacija za Yoga Retreat.

Lijepo, zar ne?

Le Grand Bellevue je prošla moderan revamp i sada dodaje laid-back luksuz da Gstaad-ova ponuda. Unutrašnjost stalkeri spremite iPhone da fotografiše Domu Hackney tapeta i grand George Smith Chesterfield kauč (najduži na svijetu).

Zvuči dobro, ali gdje radi jogu i wellness uklapa u ovaj luksuz?

load...

Iskusni yogi Chantal Soeters radi sa Michelin-glumili glumili kuvar u hotelu da bude domaćin jedne od evropskih najslikovitijih wellness povlači. Zajedno su zakazati hranjivim iskustvo od izlaska do zalaska sunca: uživajte u zdravom doručku na terasi pred tvrdeći svoj joga prostirku na zelenom. Ne želi čiste jelo ili Gingery, zeleni sokovi? Ne stres. Ako želite vina uz večeru, ići za to. Ja sam uradio. 

Ne može dodirnuti prste na nogama? Ne paničite. 

Soeters ima 10 godina iskustva podučavanja joge, tako da neće biti prva ili zadnja osoba koja je novo na jogu. Našao sam cijeli iskustvo zaista opuštajuće i nikada nisam osjetio neugodno. I iako je to bila grupa klase sam otišao sa tehnikom Takeaways. Namast'yay. 

Koliko joga ima?

Moje itinerer bio blaženi spoj protežu i ljepote terapije. Hotel ima sanjive novih 3.000 kvadratnih metara spa i to je najbolji način da se olakša u restorativni yoga sjednici. Na dan dva smo uzeli malo poradite sa energičnim Vinyasa sjednicu prije planina planinarenje i mirniji Yin sjednicu u sumrak. Na zadnji dan prije odlaska, kad sam konačno mogla dodirnuti prste, pala mi u poslednji Vinyasa flow. 

Na vruća tema: san.

U Londonu, borim da biste prekinuli vezu. Za to okriviti beskrajnom e-poštu ili kasno u noć društvenih medija pomicanje. Tako što se iz moje normalne životne sredine-i isključivanjem obaveštenja-sam primetio promenu u sebi. Oni ramena koja su se po ušima? Oni su pala. U kasnim noćnim lista odluka u krevetu? Za dvije noći to se nije dogodilo. Po prvi put u mjesecima, spavao sam kroz i probudio prirodno dnevne svjetlosti - životni cilj. 

Prodao?

Energija Balansiranje Joga i Spa Retreat je samo radi jednom godišnje na posljednjeg vikenda u septembru. Možete rezervirati na bellevue-gstaad.ch i cijene počinje od 920 CHF po osobi na osnovu dvokrevetne. Ovo uključuje smještaj dvije noći, svakodnevno zdrav doručak, ručak ili kasni doručak i večeru, dnevne joga, planinarenje i neograničen pristup Le Grand Spa.

Da bi tamo.

Fly u Ženevu i uhvatiti Golden Pass Panorama voz iz Montreux u Gstaad. Ulaznice se mogu kupiti na Montreux stanici.

Povezane vijesti


Post Život

Prvi pogled: Natalie Dormer razgovara o maratonima, drži se i drži se sa dečacima za gladne igre

Post Život

Top 10 knjiga o samopomoći za 2018

Post Život

Taš Oakley govori o ishrani, o slici tela i životu izvan bikinija

Post Život

Video: Tom Hiddleston kučko pevanje = veoma vesel Božić

Post Život

7 najboljih rukavica za žene

Post Život

5 najboljih borbenih knjiga i časopisa

Post Život

Crni petak: 8 najboljih popusta za zdravlje

Post Život

Poklon vodič: za jogije

Post Život

Najbolja joga se povlači u svetu: za svakoga od početnika do pro

Post Život

Novi probni test dior je potpuno serum kože

Post Život

8 wellness banja i povlačenja da biste dodali na listu 2018 kofea

Post Život

5 bežičnih slušalica vrijednih EUR