Olimpijski šampion protiv miss universe | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Olimpijski šampion protiv miss universe

Olimpijski šampion protiv miss universe

Oni mogu biti 10.000 milja daleko, ali je sukob između plivač Rebecca Adlington i model Amy Willerton osjeća jezivo blizu kuće.

Kao i većina britanske javnosti volim da sam osoba. Postoji samo pravo iznos od kampa humor, šarmantan freakery i dodao prednost gledanja Declan Donnelly polako se pretvori u srednje dobi večere dama. Jedan od razloga je to tako ugodan je kako vrlo daleko je od naših života. Ali prošlog utorka navečer, unatoč činjenici da su 10.000 kilometara od naše dnevne sobe, razgovor između plivač Rebecca Adlington i model Amy Willerton, osjetio jezivo blizu kuće.

Adlington, a olimpijske medalje četiri puta, briznula u plač, optužujući žene kao što je Willerton od čega joj 'nesigurno o svom tijelu. To je bilo zbog žene kao što je 21-godišnji godina kraljica ljepote, ona se navodi, da su mlade djevojke osjećaju da bi svi trebali biti "držati tanka i lijepa '.

Osećam za Adlington. Zaista. Ali ne zato što ona ima da stoji u vodopad pored veličine 6 Miss Universe takmičar u cilju da se istušira svake noći. Osećam za nju jer, kako prozilazi, ona traje bujica zlostavljanja putem Twittera o svom izgledu i tijelu. Svaki. Single. Sedmice. Možeš li zamisliti kako je to kao? Možete osvojiti dva zlata za svoju zemlju. Ti beskrajna količina humanitarni rad i sve neko može da komentariše je veličina vašeg tijela i oblik nosa?

To pravo je pitanje, a ne žene vole Willerton. Uvijek će biti žene kao Amy. U školi. Na plaži. Sedeo u restoranu pored tebe. Dakle, imaju malo više sreće u odjelu izgled. Ali ona nema kabinet zlatnih medalja ili fanova hiljada. I ironično, Willerton vjerovatno neće napraviti gotovo upola manje novca iz njenog tijela kao što će Adlington učiniti u svom životu.

Cmizdre od žene vole Willerton zato što su rođeni prekrasan je i nade i samoporažavajuće i, na svoj način, jednako reduktivne i nepravedno. Ako bih se ljutiti svaki put kad sam nekoga sa boljim tijelo i ljepše lice od mene u teretani da ću biti, pa... Ne na dobar način.

Nažalost, živimo u svijetu koji očajnički traži bespomoćnog heroje i hvalisav zlikovaca. To je kako ima smisla za sve oko nas: crno-beli Storybook loše u odnosu na dobro. To je lako pasti u zamku razmišljanja Adlington suštinski heroina, vokalni navijačica za svaku ženu koja se bori da dobije datum na subotu navečer; Willerton, zlikovac, self-opsjednut maneken koji živi od svježeg zraka i quinoa. Ali, to je nepravedno. Pravi negativac je naša kultura; kultura koja smatra da je savršeno prihvatljivo da komentariše na putu nekog izgleda.

Prošle godine sam napisao priču za nacionalnu broadsheet o tome da sam još da zasnuju porodicu. Ispod priča (i to je razlog zašto pisci i poznate ličnosti nikada ne treba peer 'ispod crte') online forumima bjesnio. Uglavnom se radi o tome da li moj veliki brade ili veličini noge imao ništa s tim. Tek nakon što je moj muž naljutio da su ljudi dozvoljeno da komentariše moje pojavljivanje da sam tražio ove komentare da se ukloni. Tako da znam malo o Adlington osjeća.

Rebecca je nevjerojatan žena sa jakim, sposoban tijelo koje će joj zaraditi mjesto u povijesti. Willerton s druge strane će vjerojatno ostati zapamćen jednostavno kao da je 'prilično' Žena koja je izgledala dobro u šumi zelenom bikiniju na 10. Seriji Ja sam osoba.... Dakle, vidite, to zaista swing oba načina.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Gwyneth Paltrow: intervju za intervju (pregled)

Post Život

Najljeće prodavnice u Londonu

Post Život

Može li tickr x trening tracker od 7 min aplikacija pomoći da vam odrežete?

Post Život

Najbolji pjenasti valjci za vežbanje i prevenciju povreda

Post Život

Kupovina Jet set-a: kupovina najboljih besplatnih ponuda

Post Život

Novi probni test dior je potpuno serum kože

Post Život

5 bežičnih slušalica vrijednih EUR

Post Život

Elsa Pataky: intervju za intervju (pregled)

Post Život

Jessie J je okončala 28 godina, njenu ekstremnu godinu i izazvala predrasude ljudi

Post Život

Poklon vodič: za jogije

Post Život

Le Grand bellevue, gstaad review - gde se dobrotvorni dobrovoljci dopunjuju

Post Život

Poklon vodič: za snobove u teretani